ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για μπισκότα με βρώμη και κομμάτια σοκολάτας

Συνταγή για μπισκότα βρώμης με κομματάκια σοκολάτας, από το Cookpad.gr.

Λίγα μυστικά για σίγουρη επιτυχία: αν αντικαταστήσεις το 1 κ.γ. σόδα με 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ γίνονται πιο φουσκωτά και αφράτα. Φτιάχνοντάς τα με 3/4 φλ. μαύρη ζάχαρη και 1/4 φλ. λευκή, 2 κ.γ. μπέικιν και μόνο 100 γρ. ψηφίδες σοκολάτας θα βγουν λιγότερο γλυκά και ακόμη πιο φουσκωτά. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα απλώσουν καθόλου. Βέβαια απαιτούν περισσότερη ώρα ψήσιμο. από το

Υλικά

200 γρ. βούτυρο

1 φλ. πατικωμένη μαύρη ζάχαρη

1/2 φλ. ζάχαρη

2 αβγά

1 κ.σ. γάλα

1 κ.γ. βανίλια

1 3/4 φλ. αλεύρι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

2 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

1-2 φλ. κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.

Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι καλά.

Στρώνουμε ταψάκια με κηρόχαρτο. Πάνω εκεί βάζουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 9′ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180.

Όταν βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγο στο ταψάκι και μετά τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Τα φυλάμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Καλή επιτυχία!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKPAD.GR

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαζάνια με κιμά

Σπετζοφάι παραδοσιακό

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr