ΣΥΝΤΑΓΗ

Συνταγή για μοσχάρι ραγού με πένες

Εύκολη συνταγή, από το Tastyday.

Υλικά

Ι κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο, ελιά ή σπάλα )κομμένο σε κύβους30 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

6 σκελίδες σκόρδο

120 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

300ml λευκό ξηρό κρασί

2 κουταλιές πελτέ

Λίγο κανένα (προαιρετικά)

Ένα κλαράκι δεντρολίβανο

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Μακαρόνια πένες

100γραμ. τυρί παρμεζάνα

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα. Τα σουρώνουμε  και τα αφήνουμε  κατά μέρος και φυλάμε και  το νερό τους. Με ένα  μυτερό μαχαίρι κάνουμε  μικρές χαραγματιές το κρέας. Κόβουμε τρεις από τις σκελίδες σκόρδο σε πολύ μικρά κομματάκια και τις μπήγουμε μαζί με τις λωρίδες μπέικον μέσα στο μοσχάρι.. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας .

Σε μια κατσαρόλα (καλό θα ήταν να είναι ανοξείδωτη) ζεσταίνουμε το λάδι .  Σοτάρουμε τη μισή ποσότητα κρέατος για να πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο κρέας. Μεταφέρουμε τα κομμάτια του κρέατος  σε πιάτο.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και προσθέτουμε   το υπόλοιπο σκόρδο λιωμένο. Μόλις σοταριστούν λίγο τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας.  Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ (αραιωμένο με λίγο νεράκι), τα μανιτάρια, την κανέλα το δεντρολίβανο και το φύλλο  δάφνης.  Αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε  το κρέας σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βάζουμε  το νερό από  τα  μανιτάρια και προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Σιγοβράζουμε  το ραγού για 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό . Βγάζουμε το κρέας από τη σάλτσα και το μεταφέρουμε σε μια  πιατέλα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε μαζί με το κρέας. Περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε τριμμένη παρμεζάνα .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR

Σαλάτα με φασολάκια

Chocolate strawberry marble cake