Συνταγή για μακαρονάδα του ψαρά

Μία συνταγή από τα δίχτυα στο πιάτο σου.

Το Tastyday.gr μας ετοιμάζει μακαρονάδα του ψαρά. Αυτή η συνταγή σημαίνει καλοκαίρι.

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι

400 γραμ. όστρακα και θαλασσινά ( μύδια, στρείδια, αχιβάδες κα )

200 γραμ. γαρίδες μικρές ( ή 5-6 μεγάλες )

300 γραμ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες

450 γραμ. ντομάτα κονκασέ

1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

λίγος μαϊντανός

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα καλαμάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα όστρακα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά με κλειστό το καπάκι του τηγανιού. Αν βάλουμε όστρακα, πετάτε όσα δεν ανοίξουν.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου ένα τέταρτο. Μόλις μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα όστρακα και το μαϊντανό.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Φριτάτα με σπανάκι

Εύκολη ζύμη με αυγό

Μπροκολόπιτα με τυριά

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

equalizer

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ