Συνταγή για cheesecake με φράουλες, έτσι για την αλλαγή

Μία παραλλαγή του κλασικού cheesecake, με φράουλες που είναι και της εποχής.

Το Tastyday.gr φτιάχνει cheesecake με φράουλες. Η συνταγή ακολουθεί για αυτό μην αργείς.

Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

300 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive

450 γραμμάρια τυρί κρέμα

350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

5 ζελατίνες

200 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φέτες

μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Τα «ζυμώνουμε» με τα χέρια μας πολύ καλά για να πάει παντού το βούτυρο και να γίνει μία μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μία φόρμα για τάρτες και καλύπτουμε τον πάτο της με τη ζύμη ( πάχος περίπου 1 εκατοστό ).

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας για περίπου 15 λεπτά. Όταν ψηθεί, τη βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά.

Παράλληλα, μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό (περίπου ένα ποτήρι).

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Λιώνουμε τις ζελατίνες σε μπεν-μαρί και τις προσθέτουμε στη σαντιγί. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.

Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα την απλώνουμε στη φόρμα της τάρτας πάνω από τη ζύμη των μπισκότων. Από πάνω στρώνουμε τη μαρμελάδα και τελειώνουμε με τις κομμένες φράουλες.

Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει η κρέμα. Διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Το μυρμηγκάτο της Γκόλφως Νικολού

Σπιτικό παγωτό, της Μαρίας Τρακαδά

Σπιτικό παγωτό φράουλας

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ