Συνταγή για αφράτη πίτα με φέτα

Πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη και εναλλακτική φετόπιτα.

Εναλλακτική πρόταση για την κλασική πίτα με φέτα που αγαπάμε όλοι. Στη συνταγή του Cookpad.gr, λοιπόν, γίνεται πάντρεμα με έναν εξίσου αγαπημένο κυπριακό μεζέ, το κρασάτο χοιρομέρι. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:

Υλικά

500 γραμμάρια φέτα (κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και μετά θρυμματισμένη στο χέρι)

50 γραμμάρια χοιρομέρι κρασάτο (κομμένο σε τετραγωνάκια)

3 αυγά

200 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι self-rising

250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κουταλάκι baking soda

λίγο σουσάμι για από πάνω (προαιρετικό)

ελαιόλαδο για λάδωμα του ταψιού

Οδηγίες

Λαδώνετε ένα ταψί τύπου pyrex (23cm x 27cm). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C, στον αέρα.

Λιώνετε το βούτυρο με την μέθοδο μπεν μαρι. Το αφήνετε να κρυώσει λιγάκι.

Στο δοχείο που έχετε το γιαούρτι, ανακατεύετε μέσα την μαγειρική σόδα.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.

Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε στον κάδο το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι (με τη σόδα). Ζυμώνετε για 1 λεπτό.

Αφαιρείτε τον κάδο από το μίξερ, και με ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύετε μέσα την φέτα και το χοιρομέρι. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί. Πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά).

Ψήνετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το κόβετε σε τετράγωνα.

Kαλή απόλαυση!

 

*Βρες περισσότερες συνταγές στο cookpad.gr

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ COOKPAD

Χταπόδι ξυδάτο

Μακαρονάδα χωρίς τύψεις

Μπριάμ το παραδοσιακό σε γάστρα

Φωτογραφία: Cookpad

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ