ΣΥΝΤΑΓΗ

Σπιτικά κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα

Το Tastyday.gr φτιάχνει κρουασάν με μαρμελάδα φράουλα που είναι και της εποχής. Η συνταγή απλή για αυτό και θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά.

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 φύλλα σφολιάτα

1 κρόκο αυγού για επάλειψη

Για τη γέμιση

300 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Για τη διακόσμηση

αμύγδαλα φιλέ

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρίγωνα κομμάτια 14 Χ16 εκ. στο κάτω μέρος του τριγώνου το φαρδύ απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε τη σφολιάτα σαν κρουασάν.

Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, ψήνουμε για 20 λεπτά στον αέρα με κάτω αντίσταση (ανάλογα τον φούρνο) στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις 2 σκάλα (160 με αέρα).

Όταν κρυώσουν λίγο πασπαλίζουμε τα κρουασάν με ζάχαρη άχνη.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Τσιζκέικ

Τα macarons της Μαρίας Ιορδάνου

Ένα αλλιώτικο σπιτικό σιρόπι καραμέλας