ΣΥΝΤΑΓΗ

Πασχαλινά κουλουράκια: εύκολη συνταγή για να τα φτιάξεις μόνη σου

Ποιος ο λόγος να τρέξεις να αγοράσεις έτοιμα πασχαλινά κουλουράκια όταν μπορείς να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου; Ο σεφ Βασίλης Τζίμας μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή του για αφράτα πασχαλινά κουλουράκια που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά:

1 φλ. βούτυρο

1-1/2 φλ. ζάχαρη

3 αυγά

½ χυμό πορτοκάλι

6 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 αυγό χτυπημένο με 10ml γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και εναλλάξ με το χυμό πορτοκάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν παούντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Κάνουμε τα σχέδια που επιθυμούμε και τα περνάμε με το μείγμα του αυγού και του γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10-12 λεπτά.

Βρες περισσότερες συνταγές στο tzispot.com