ΣΥΝΤΑΓΗ

Πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμη πρασόπιτα

123RF

Το Tastyday.gr μας ετοιμάζει λαχταριστή πρασόπιτα. Η συνταγή είναι της Αλίκης Μάτση.

Υλικά

Δυο φύλλα σφολιάτας

Τέσσερα πράσα

Οκτώ φρέσκα κρεμμυδάκια

Μισό κιλό φέτα

δύο αυγά + τρεις κρόκους

λίγο γάλα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τη φέτα. Σπάμε μέσα τα δυο αυγά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών με τη φέτα.

Βουτυρώνουμε ένα πιρέξ.

Βάζουμε το ένα φύλο της σφολιάτας και προσθέτουμε το έτοιμο μείγμα μας. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλο της σφολιάτας. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών, χτυπάμε τους κρόκους με λίγο γάλα  και αλείφουμε την επιφάνεια της πάνω σφολιάτας για να πάρει ωραίο χρώμα η πρασόπιτά μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα περίπου για μια ώρα, ανάλογα με το φούρνο.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Shepherd’s pie… αλλιώς

Μουσακάς με φακές

Χοιρινό με κουρκουμά