ΓΛΥΚΑ

Μαρμελάδα της στιγμής με τα φρούτα της επιλογής σου

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην φτιάξεις τη δική σου μαρμελάδα: δεν απαιτεί κάποια πολύπλοκη διαδικασία ούτε και περίεργα υλικά,  γίνεται μέσα σε 5-10 λεπτά, ρυθμίζεις μόνη σου την γλυκύτητα της και τελικά ξέρεις ακριβώς τι έχει μέσα.

Η συγκεκριμένη μαρμελάδα έχει μόνο φρούτα, ζάχαρη και μέλι. Θα σου πάρει 5 λεπτά  να πλύνεις και να πολτοποιήσεις τα φρούτα και 6 λεπτά να βράσεις (έτσι κι αλλιώς οι μαρμελάδες θέλουν ελάχιστο βράσιμο για να διατηρήσουν τα αρώματα των φρούτων τους).

Και επειδή είναι τόσο εύκολο, είναι προτιμότερο να φτιάχνεις μικρές ποσότητες ώστε να υπάρχει εναλλαγή και να ανακυκλώνεις τα φρούτα που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο. Απαραιτήτως όμως βάζε ένα μήλο για να εκμεταλλευτείς την άφθονη πηκτίνη του. Ακολούθησε τη συνταγή του Tastyday.gr και καλή απόλαυση.

Υλικά για 1 φλιτζάνι:

1 μήλο

400 γρ διάφορα φρούτα (εμείς βάλαμε βερίκοκα, φράουλες και ένα πορτοκάλι).

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές μέλι

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το μήλο και σε ένα τούλι (μην πετάτε ποτέ τα τούλια από τις μπομπονιέρες) τυλίγουμε και δένουμε τις φλούδες και τα κουκούτσια του. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα φρούτα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί. Χρειαζόμαστε ένα φλιτζάνι πολτό φρούτων. Τα αδειάζουμε σε μια κατσαρολίτσα, και ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το μέλι. Ρίχνουμε μέσα και το τούλι με τα φλούδια και τα κουκούτσια του μήλου. Τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, πετάμε το τούλι με τα φλούδια, προσθέτουμε το λεμόνι, και αυτό ήταν: η μαρμελάδα είναι έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY.GR

Κέικ Μπισκότο

Ρεβίθια αλλιώς με χόρτα και χωριάτικο ψωμί

Κουνουπίδι κοκκινιστό