ΣΥΝΤΑΓΗ

Λιβανέζικο χούμους με κύμινο

123RF

Xούμους στα αραβικά σημαίνει ρεβίθια. Στο Λίβανο υπάρχουν πολλές παραλλαγές του χούμους αλλά πρέπει να δοκιμάσεις αυτή με το κύμινο. Το Tastyday.gr μας μαθαίνει τη συνταγή.

Υλικά

220 ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

750 g ρεβίθια

40 g κουκουνάρια

Μία χούφτα φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

αραβική πίτα για συνοδεία

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και μετά το κύμινο. Ανακατεύουμε γρήγορα όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα γιατί θα πικρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και 100 ml ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 10-15 λεπτά ή μέχρι τα ρεβίθια να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ψήνουμε τα κουκουνάρια. Ζεσταίνουμε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα κουκουνάρια, στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Βγάζουμε τα μισά ρεβίθια από την κατσαρόλα και τα λιώνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ρεβίθια, τα κουκουνάρια, και το υπόλοιπο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ζεστές αραβικές πίτες.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Πορτογαλέζικα ταρτάκια pastel de nata

Λιβανέζικα ρολά μελιτζάνας με αρνί, ντομάτα και κουκουνάρι

Κολοκυθόπιτα, της Μαρίας Τσιλίκη