ΓΛΥΚΑ

Κέικ σοκολάτας στο τηγάνι

Το Tastyday.gr φτιάχνει κέικ σοκολάτας. Η διαφορά αυτής της συνταγής είναι πως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι ένα τηγάνι. Προσοχή στο σκεύος. Βεβαιώσου πριν πως το τηγάνι σου μπορεί να μπει στο φούρνο.

Διάβασε ακόμα: Τα μυστικά για τα πιο επιτυχημένα σπιτικά κέικ

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι σκόνη καρύδας

½ φλιτζάνι κακάο σκόνη

1 1/5 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (ή δύο βανιλίνες)

1 φλιτζάνι ζεστό αρωματικό καφέ

Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε για λίγο στο φούρνο ένα ανθεκτικό τηγάνι (το οποίο έχουμε λαδώσει). Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη με την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το κακάο με το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Προσθέτουμε το μείγμα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσουν» όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό τηγάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε από πάνω το καφέ – χωρίς να τον ανακατέψουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε το γλύκισμά μας να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τη ζάχαρη άχνη ή με καρύδια ολόκληρα. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Γαλακτομπούρεκο ανάλαφρο (που λέει ο λόγος)

Πίτσα με ζαμπόν μπέικον και μανιτάρια

Αφράτη ζύμη