ΣΥΝΤΑΓΗ

Η (σωτήρια) συνταγή με σολoμό που γίνεται σε 15 λεπτά

Η προετοιμασία του μεσημεριανού απαιτεί προγραμματισμό και κάποιο χ,ψ ελεύθερο χρόνο, που δυστυχώς δεν τον έχουμε κάθε μέρα. Για αυτό και πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα καταλήγουμε να τρώμε αδιάφορες σαλάτες, μακαρόνια ή να παραγγέλνουμε σουβλάκια στο γραφείο. Αυτό βέβαια δεν είναι καλό ούτε για τη διατροφή μας ούτε για το πορτοφόλι μας, οπότε τι κάνουμε για αυτό;

Βρίσκουμε εύκολες και απλές συνταγές, όπως αυτή που ακολουθεί με τον σολoμό! Είναι νόστιμη, θρεπτική και μπορεί να συνδυαστεί με ρύζι ή έξτρα σαλάτα αν θέλεις.

Υλικά

1 κ.γ ελαιόλαδο

560 γρ. φιλέτο σολoμού

6 φλ. ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο

1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους

4 φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/3 φλ. γιαούρτι 2%

2 κ.σ χυμός λεμονιού

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Ζέστανε το λάδι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε τον αλατοπιπερωμένο σολoμό για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

2. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάχανο, το μήλο, τα κρεμμυδάκια με το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο. Ρίξε το μείγμα στον έτοιμο σολoμό και καλή όρεξη!