ΣΥΝΤΑΓΗ

Cheesecake με σάλτσα από βερίκοκα και λουίζα

Έχεις όρεξη για γλυκό αλλά με μία διαφορετική πινελιά; Σήμερα το Tastyday.gr μας μαθαίνει συνταγή για cheesecake με σάλτσα από βερίκοκα και λουίζα.

Υλικά για τη βάση

230 γρ. πτι μπερ ολικής άλεσης τριμμένα

70 γρ. φουντούκια τριμμένα

125 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο

3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά για την κρέμα

600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

5 γρ. ζελατίνη

Βανίλια

Υλικά για τη σάλτσα βερίκοκων

600 γρ. φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4 ή στα δύο αν είναι μικρά

150 γρ. ζάχαρη καστανή αυτή με τη μελάσα

75 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδας

5-6 φυλλαράκια λουίζας

Διαδικασία

Πρώτα θα ετοιμάσετε τη σάλτσα για να έχει χρόνο να κρυώσει καλά για να γαρνίρετε με αυτή το cheesecake. Βάζετε τα βερίκοκα που έχετε καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια σε ένα τηγάνι αντικολλητικό μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου. Δεν το αφήνετε και φεύγετε θέλει συνέχεια ανακάτεμα… Αφήνετε μόλις τελειώσουν τα υγρά στην άκρη να κρυώσει.

Τις μαρέγκες μπορείτε να τις έχετε ετοιμάσει από τη προηγούμενη μέρα και να τις φυλάξετε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος.

Για τη βάση τώρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα φουντούκια και το λιωμένο βούτυρο καλά μέχρι να έχουμε  ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο και το στρώνουμε σε μια βάση φόρμας με αποσπώμενο πάτο 24 εκ. ομοιόμορφα. Αφήνουμε να παγώσει λίγο στο ψυγείο ή 5 λεπτά στην κατάψυξη αν βιάζεστε.

Από πάνω απλώνουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε 50ml σε ένα κατσαρολάκι για να τη ζεστάνουμε και να λιώσουμε τη ζελατίνη) , τη βανίλια και την άχνη. Ανακατεύουμε καλά. Σε κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος που κρατήσαμε και τη ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο πριν το βρασμό. Λιώνουμε εκεί τη ζελατίνη και μετά προσθέτουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε πάνω από τη βάση.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά. Θέλει 2 ώρες περίπου , για πιο γρήγορα κατάψυξη. Γαρνίρουμε το cheesecake με τη σάλτσα και τρίβουμε από πάνω μαρέγκες.

 

Διαβάστε ακόμα στο Tastyday.gr

Μαρέγκες με σάλτσα από φρέσκα βερίκοκα και λουίζα

Παγωτό πεπόνι χωρίς παγωτομηχανή

Τάρτα Tatin: Eνα «λάθος» που κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές