Αρωματικός σολομός με μίνι πατάτες στο φούρνο

Η συνταγή της ημέρας έχει άρωμα και ιδιαίτερη γεύση.

Το Tastyday.gr έχει μία τέλεια συνταγή για ένα πανεύκολο πιάτο, με λίγα υλικά και πολύ άρωμα.

Υλικά

½ κιλό πατάτες μίνι με τη φλούδα

περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, διαιρούμενο

αλάτι και πιπέρι

2 φιλέτα σολομού

1 μεγάλο πορτοκαλί

1 λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε σε ένα πυρέξ τις πατάτες καλά πλυμένες (με τη φλούδα), λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και προσθέτουμε στο κέντρο του ταψιού (ανάμεσα στις πατάτες) τα δύο φιλέτα σολομού.

Περιχύνουμε τα δύο κομμάτια ψαριού με ελαιόλαδο (περίπου μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φιλέτο. Στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε.

Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 25 έως 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεύοντας  με τραγανά ραπανάκια  σαλάτα.

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Ταλαγάνι ψητό με ντομάτα

Γιαχνερά με κατσικάκι

Γουακαμόλε, η εξωτική, του Γιάννη Ζουγανέλη

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ