ΓΛΥΚΑ

Arroz con leche, το ρυζόγαλο της Κόστα Ρίκα

123RF

Το Tastyday.gr φτιάχνει arroz con leche, μία συνταγή που αγαπούν ιδιαίτερα στην Κόστα Ρίκα.

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι (περίπου 210 γραμμάρια) για ρυζόγαλο

6 φλιτζάνια πλήρες γάλα

Λίγο αλάτι

1 ξύλο κανέλας

2 φλούδες πορτοκαλιού

½ φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη ή καστανή

½ φλιτζάνι σταφίδες

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Πλύνετε και ξεπλύνετε πολύ καλά το ρύζι.

Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με τη φλούδα πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλας και την πρέζα αλατιού. Βράστε και προσθέστε το ξεπλυμένο ρύζι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ή έως ότου το ρύζι να μαλακώσει. Ανακατεύετε συχνά. Αφαιρέστε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού από το ρύζι.

Προσθέστε τη ζάχαρη και τις σταφίδες, και μαγειρέψτε το για 15-20 λεπτά ακόμα μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέστε το βούτυρο, το εβαπορέ και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

Η πουτίγκα του ρυζιού ή το arroz con leche μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα. Γαρνίρετε με κανέλα, μούρα, τρίμματα σοκολάτας.

 

Διάβασε ακόμα στο Tastyday.gr

Το γιαπωνέζικο σουβλάκι κοτόπουλου Yakitori

Golabki, οι πολωνικοί κόκκινοι λαχανοντολμάδες

Rosti, το εθνικό φαγητό της Ελβετίας