ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 φαγητά που ταιριάζουν απίστευτα με λάδι τρούφας

Unsplash

Τρούφα, η τροφή των θεών. Ένα άρωμα που όσοι λατρεύουμε θα αναγνωρίζαμε από χιλιόμετρα μακριά. Το λάδι τρούφας είναι ένα μαγικό υγρό που αναδεικνύει τα πιάτα στα οποία το προσθέτεις. Ελάχιστες σταγόνες στο τελείωμα αρκούν για να κάνουν το φαγητό σχεδόν αισθησιακό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το λάδι τρούφας ταιριάζει με όλες τις γεύσεις. Οι παρακάτω δέκα χρήσεις συστήνονται ανεπιφύλακτα. Ρίξε άφοβα.

1. Στη φρέσκια τρούφα

Ειδικά στην καλοκαιρινή (Tuber Aestivum), δηλαδή την πιο κοινή τρούφα που αφθονεί στη χώρα μας. Συνδυάζεται με  σαλάτες, γλυκά, θαλασσινά, τυριά, ελαφριά κρέατα, ζυμαρικά. Τόσο αυτή η ποικιλία όσο και η Βουργουνδίας, θέλει ένα ψέκασμα με λευκό ή μαύρο λάδι τρούφας στο φαγητό.

2. Ως συστατικό της vinaigrette

Ανακάτεψε ένα κουταλάκι λάδι τρούφας με ελαιόλαδο, λεμόνι ή ξύδι, αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα ντιζόν. Τέλειο γαρνίρισμα για σαλάτες και κρέατα.

3. Στα ζυμαρικά και το ριζότο

Άρκεί να μην υπάρχει κόκκινη σάλτσα.

4. Στις πατάτες

Εκτός από τις πατάτες τηγανητές με λάδι τρούφας, θα σου συστήναμε να ρίξεις λίγο “νέκταρ” στην ψητή πατάτα, ή του φούρνου.

5. Στα αυγά

Τα scrambled ραντισμένα με λάδι τρούφας είναι οργασμός! Δοκίμασέ το επίσης σε μία “στεγνή” ομελέτα με τυριά και μανιτάρια.

6. Στο καρπάτσιο

Εξαιρετικός συνδυασμός, καρπάτσιο με λάδι τρούφας, ρόκα και παρμεζάνα.

7. Στην πίτσα

Το ξέρεις ήδη, τι να λέμε τώρα;

8. Με άγρια μανιτάρια

Πέρα από τα κλασικά ριζότο και τις μανιταρόσουπες, εξαιρετική νοστιμιά δίνει το λάδι τρούφας μέσα σε μανιτάρια ραγού ή σε πολέντα με μανιτάρια.

9. Με αρνί ή στήθος πάπιας

Κι όμως, πάει.

10. Με ποπ κορν

Την επόμενη φορά που θα πας σινεμά και θα πάρεις ποπ κορν, πάρε μαζί σου και το λάδι τρούφας και ράντισε ελάχιστα. Θα μας ευγνωμονείς αιώνια (συν ότι θα τρελάνεις και την αίθουσα).