ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο κοτόπουλο ιδανική για το γραφείο

shutterstock

Πόσες φορές έχεις μείνει να κοιτάς τον απέναντι τοίχο σαν να βλέπεις ταινία του Κουστουρίτσα διερωτώμενη τι να φτιάξεις την επόμενη ημέρα; Και συγκεκριμένα για να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά για μεσημεριανό.

Το τάπερ για τη δουλειά είναι κι αυτό μια έξτρα καθημερινή έγνοια. Γιατι ναι μεν ξέρεις ότι προς το μεσημέρι θα πεινάσεις και, αναπόφευκτα, θα θέλεις να φας ωραίο και νόστιμο φαγάκι, αλλά δεν θέλεις να είναι και γιουβέτσι που θα σε αφήσει σκασμένη και με μια τρελή επιθυμία να ξεραθείς στον ύπνο.

Ακόμα κι αν έχεις οικογένεια και φτιάχνεις λαχταριστά μαγειρευτα, ιδανικά μιλώντας πάντα, στη δουλειά σου καλό είναι να τρως κάτι πιο ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα χορταστικό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην επηρεάζεται η παραγωγικότητα και η οξύνοια σου.

Στα παραπάνω χαρακτηριστικά απαντάει και η εν λόγω σαλάτα που βασικό της συστατικό έχει το κοτόπουλο και μάλιστα στην καραμελωμένη του εκδοχή. Μιαμ.

Θα χρειαστείς:

Για το κοτόπουλο

1 στήθος κοτόπουλο (μικρό), κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μέλι

1 κ.γ. μουστάρδα

1/2 κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο

Για τη σαλάτα

1 χούφτα μαρούλι ή λόλα, πλυμμένα

1 χούφτα φύλλα ρόκας, πλυμμένα

4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Για τη σος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.γ. μέλι

1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνεις το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Σοτάρεις για 4′-5′ λεπτά και βάζεις το κοτόπουλο.

2. Το αφήνεις να τσιγαριστεί για 7′-8′ λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις τη μουστάρδα και το μέλι. Μαγειρεύεις για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελέγχοντας αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό.

3. Φτιάχνεις τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

4. Σε ένα άλλο μπολ (ή κατευθείαν στο τάπερ) ρίχνεις το κοτόπουλο, τις πρασινάδες και τη σος. Ανακινείς.

Tip: Αν τη θέλεις ακόμα πιο χορταστική μπορείς να προσθέσεις λίγα μακαρόνια βίδες ή μια φέτα ψωμί (ιδανικά ψημενο στην τοστιιέρα με 1/2 κ.γ. λάδι).