Το μυστικό για να φτιάξεις το πιο νόστιμο ρύζι που έχεις φάει ποτέ

Μία κίνηση που θα κάνει το ρύζι σου πεντανόστιμο και σπυρωτό.

Έριξες λάδι στην κατσαρόλα ή απλά μέτρησες νερό, έβρασε, έβαλες τη σωστή αναλογία ρυζιού, (1 προς 2 ή προς 3 αναλόγως την ποικιλία) και ανακάτεψες. Αλατοπιπέρωσες, μέτρησες τα σωστά λεπτά και έβγαλες το ρύζι από τη φωτιά. Τα έκανες όλα σωστά υποτίθεται. Κι όμως, το ρύζι σου «κολυμπάει» ακόμα στο νερό. Είναι αρκετά υγρό.

Σκέφτεσαι μήπως η λύση είναι να ανοίξεις πάλι το μάτι της κουζίνας για να γίνει λίγο ακόμα, κι ας είναι έτοιμο. Σωστά κατάλαβες, δεν θέλει άλλο βράσιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τραβήξεις τα υγρά με μία πετσέτα.

Όχι, δεν θα ρίξεις το ρύζι μέσα στην πετσέτα, υπάρχει κι άλλος τρόπος να στεγνώσει και μάλιστα «πιάνει» για κάθε τύπο ρυζιού, από μπασμάτι μέχρι καρολίνα. Όταν λοιπόν το ρύζι θα έχει βράσει, θα το μεταφέρεις στο διπλανό μάτι της κουζίνας, θα σκεπάσεις την κατσαρόλα με μία πετσέτα και θα καπακώσεις για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μ' αυτό τον τρόπο το ρύζι θα γίνει σπυρωτό και στεγνό, αφού η πετσέτα θα τραβήξει όλο τον ατμό. Τόσο απλό.

via GIPHY

 

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ