TIPS

Το μυστικό για να φτιάξεις το πιο νόστιμο ρύζι που έχεις φάει ποτέ

Έριξες λάδι στην κατσαρόλα ή απλά μέτρησες νερό, έβρασε, έβαλες τη σωστή αναλογία ρυζιού, (1 προς 2 ή προς 3 αναλόγως την ποικιλία) και ανακάτεψες. Αλατοπιπέρωσες, μέτρησες τα σωστά λεπτά και έβγαλες το ρύζι από τη φωτιά. Τα έκανες όλα σωστά υποτίθεται. Κι όμως, το ρύζι σου «κολυμπάει» ακόμα στο νερό. Είναι αρκετά υγρό.

Σκέφτεσαι μήπως η λύση είναι να ανοίξεις πάλι το μάτι της κουζίνας για να γίνει λίγο ακόμα, κι ας είναι έτοιμο. Σωστά κατάλαβες, δεν θέλει άλλο βράσιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τραβήξεις τα υγρά με μία πετσέτα.

Όχι, δεν θα ρίξεις το ρύζι μέσα στην πετσέτα, υπάρχει κι άλλος τρόπος να στεγνώσει και μάλιστα «πιάνει» για κάθε τύπο ρυζιού, από μπασμάτι μέχρι καρολίνα. Όταν λοιπόν το ρύζι θα έχει βράσει, θα το μεταφέρεις στο διπλανό μάτι της κουζίνας, θα σκεπάσεις την κατσαρόλα με μία πετσέτα και θα καπακώσεις για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μ’ αυτό τον τρόπο το ρύζι θα γίνει σπυρωτό και στεγνό, αφού η πετσέτα θα τραβήξει όλο τον ατμό. Τόσο απλό.