ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Φτιάξε μπισκότα για το σκύλο σου: 3 σπιτικές γιάμι συνταγές

Σε όλους μας αρέσουν τα μπισκότα, αλλά η αλήθεια είναι πως τα σκυλιά τα εκτιμούν περισσότερο από όλους. Βάλε στο καλάθι των αγορών σου φυστικοβούτυρο, μπέικον και χαρούπι και μπες στην κουζίνα για να φτιάξεις τις καλύτερες λιχουδιές για τον καλύτερό σου φίλο. Γουφ.

Μπισκότα με Φυστικοβούτυρο και Μπανάνα

Υλικά

1 ξεφλουδισμένη μπανάνα

1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης

2/3 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι αποξηραμένο μαϊντανό

3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C. Βάζουμε την μπανάνα σε ένα μεγάλο μπωλ και με ένα κουτάλι τη λιώνουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το μαϊντανό, το φυστικοβούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά.

Φτιάχνουμε 24 μπάλες, χρησιμοποιώντας περίπου 1 κουταλιά της σούπας με ζύμη για το καθε ένα. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τα τοποθετούμε. Με ένα κουτάλι ή με την παλάμη μας πιέζουμε την κάθε μπαλίτσα. Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσοκαφετί χρώμα.

Η σωστή αποθήκευσή τους είναι σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Τραγανές μπουκίτσες με χαρούπι (ιδανικά για σκυλιά που είναι ευαίσθητα στο σιτάρι)

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού

1/2 φλιτζάνι σκόνη χαρουπιού

1 κουταλάκι του κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C και βάζουμε σε ένα ταψί την κόλλα ψησίματος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει smooth. Αν δεις και η ζύμη είναι αρκετά στεγνή πρόσθεσε λίγο νεράκι. Άπλωσε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος 0,6 εκατοστά και άρχισε να κόβεις με τη φόρμα σου τα μπισκότα. Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να αρχίζουν να σπάνε. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Λιχουδιές με Μπέικον

Υλικά

3 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους

1 αυγό

1/3 φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

3 κ.σ. νερό

1/2 φλιτζάνι αλεύρι σόγια

1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως

1/2 φλιτζάνι φύτρο σιταριού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C και βάζουμε σε ένα ταψί την κόλλα ψησίματος. Τηγανίζουμε τους κύβους του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανοί. με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπείκον αλλά κρατάμε το λίπος. Αφήνουμε το λίπος να κρυώσεις για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, το φυστικοβούτρυο, το σιρόπι και το νερό στο λίπος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αλεύρια και το φύτρο σιταριού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε και το μπέικον. Πλάθουμε τη ζύμη, την απλώνουμε ώστε να έχει πάχος 0,6 εκατοστά και την κόβουμε στα επιθυμητά σχήματα. . Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.  Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο.