ΣΥΝΤΑΓΗ

Βρήκαμε την καλύτερη γεύση παγωτού για φέτος το καλοκαίρι

Τα καλοκαίρια μας δε θα ήταν ίδια αν δεν πέφταμε με τα μούτρα στα παγωτά (ναι, τόσο σικ γιατί αυτές είμαστε και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε). Τα παγωτά λοιπόν είναι η λατρεία μας. Αν γινόταν τους καλοκαιρινούς μήνες να τρεφόμαστε μόνο με αυτά θα το κάναμε με μεγάλη χαρά.

Όποια συνταγή βρίσκουμε είμαστε διατεθειμένες να την δοκιμάσουμε αλλά θα έχει επιτυχία; Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης στο blog του Coolartisan (με το όνομα) μας έδειξε τη γεύση που θα ξετρελάνει κόσμο.

Είσαι έτοιμη; Αλμυρή καραμέλα και ο εθισμός ξεκίνησε. Φτιάχνουμε παγωτό καραμέλα και προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλάτι. Σε άλλη διάσταση, είμαι σ΄άλλη διάσταση.

Για περισσότερες γεύσεις μπορείς, με δική σου ευθύνη, να κάνεις κλικ εδώ.

Τα υλικά μας

1 1/4 φλυτζ. ζάχαρη

2 1/4 φλυτζ. κρέμα γάλακτος

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φλυτζ. πλήρες γάλα

3 μεγάλα αυγά

Στην πράξη

Ζεσταίνουμε 1 φλυτζ. ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει ανακατεύουμε περιστασιακά μέχρι να πάρει ένα ωραίο κεχριμπαρένιο χρώμα.

Προσθέτουμε 1 1/14 φλυτζ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι η καραμέλα να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Εντωμεταξύ, σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το μισό ζεστό μείγμα με το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με την καραμέλα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 έως 6 ώρες και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Βάζουμε το παγωτό σε ειδικό σκεύος και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσει.