ΦΑΓΗΤΟ

Οι δύο βασικοί κανόνες για να μείνουν φρέσκες οι ντομάτες

Αφού έμαθες να διατηρείς τις μπανάνες φρέσκες και γέμισες την κουζίνα με μεμβράνες πρέπει να μάθεις και κάποια κόλπα για τις ντομάτες.

Η αγαπημένη σου σαλάτα περιλαμβάνει ντομάτα, παξιμάδι και λίγη ρίγανη. Το βράδυ που κάθεσαι στον καναπέ και πεινάς, φτιάχνεις μία στα γρήγορα και ξεμπερδεύεις. Όταν όμως τις βλέπεις έτοιμες για σάλτσα το κέφι φεύγει και αναγκάζεσαι να φας πίτσα.

Το πιο βασικό από όλα είναι να θυμάσαι πως πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Επομένως μην τις τοποθετείς στο ψυγείο. Για καλύτερα το κάνεις αλλά έτσι χάνουν τη γεύση τους.

Και το πιο φοβερό είναι ο τρόπος που τις τοποθετείς. Πάντα με το κοτσάνι προς τα κάτω. Αυτό το κόλπο αποτρέπει τον αέρα και την υγρασία να εισχωρήσουν.

Plus: Η καλύτερη συνταγή για ντοματοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ

4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες και στραγγισμένες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή 4 κ.σ.

100 γρ. φέτα τριμμένη περίπου 4 κ.σ.

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 ml. σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Χρόνος Προετοιμασίας

30΄ και επιπλέον 6 ώρες στο ψυγεί2

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

2 άτομα

Εκτλέση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε έως ότου να γίνουν μια παχύρρευστη ζύμη.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με αραβοσιτέλαιο.

Βγάζοντάς τα από το τηγάνι τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Τέλος τα σερβίρουμε με το γιαούρτι που έχουμε αλατοπιπερώσει.

 

Συνταγή: Cookbox.gr