ΠΙΤΣΑ

Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα που θα σε κάνει να απαρνηθείς το μπέικον

Η πίτσα είναι ένα δώρο ζωής που γεμίζει τα βράδια μας (και εννοείται τα δύσκολα πρωινά του hangover) με τις μυρωδάτες κόκκινες και bbq σάλτσες, τα λιωμένα τυριά, τα τραγανά μπέικον και τα καλοψημένα μανιτάρια.

Τι κάνεις όμως την περίοδο της νηστείας; Λες όχι στο αγαπημένο σου φαγητό; Όχι βέβαια- βρίσκεις απλά ευφάνταστους και λαχταριστούς τρόπους να την απολαύσεις, χωρίς να θυσιάσεις την πλουσια γεύση της που λατρεύεις. Συνταγές όπως αυτή που θα δεις παρακάτω σου επιτρέπουν να φας πίτσα πολύ απλά γιατί έχουν νηστίσιμα τυριά και λαχανικά που θα σε κάνουν (έστω για λίγο) να ξεχάσεις (ή ακόμα και να απαρνηθείς) το μπέικον.

Υλικά

Έτοιμη ζύμη για πίτσα

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένα ντοματάκια μέσα

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.σ ρίγανη/ θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Νηστίσιμο τυρί

Ντοματάκια

Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

1. Ζέστανε το λάδι και σώταρε για 10 λεπτά το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά. Κλείσε την κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να βράσει για 20 με 25 λεπτά.

2. Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ταψί, άπλωσε τη σάλτσα, το τριμμένο τυρί και τα ντοματάκια, τελείωσε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήσε την πίτσα μέχρι να δεις ότι έχει πάρει χρώμα η ζύμη και έχουν λιώσει τα τυριά.

3. Σέρβιρε με λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγο έξτρα τριμμένο τυρί.