Να πώς θα φας μια τέλεια μπριζόλα, ακόμα κι αν την ψήσεις παγωμένη

Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένεις για να ξεπαγώσει η μπριζόλα; Το αντίθετο μάλιστα.

Ας ξεκινήσουμε με κάτι καθημερινό: Έχεις μια μπριζόλα στην κατάψυξη. Τι θα κάνεις για να τη μαγειρέψεις; Πιθανώς, θα τη βγάλεις να ξεπαγώσει από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα θα την ψήσεις. Κι όμως υπάρχει ένα λάθος σε αυτή την πρόταση.

Ακόμα κι αν αυτή είναι η τυπική διαδικασία ψησίματος μιας μπριζόλας που υπάρχει στην κατάψυξή σου, τελικά, δεν είναι η σωστή.

Όπως συμβουλεύει η ερευνητική ομάδα του reality μαγειρικής America Test Kitchen το αποτέλεσμα όταν μαγειρεύεις την μπριζόλα όσο είναι παγωμένη είναι πολύ καλύτερο από όταν τη χρησιμοποιείς σε θερμοκρασία δωματίου και η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις να χάσεις τίποτα δοκιμάζοντας το.

Να πώς θα το κάνεις:

1. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και άφησε το να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία.

2. Τοποθέτησε τη μπριζόλα μέσα στο τηγάνι και πρόσθεσε τα μπαχαρικά της επιλογής σου. Μετά από 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα (ακριβώς) γύρισε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά και άφησε τη για ακόμα 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα να ψηθεί.

3. Αποσύρεις τη μπριζόλα από τη φωτιά και την βάζεις σε ένα ταψάκι. Την ψήνεις στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ