ΦΑΓΗΤΟ

5 νόστιμοι τρόποι να δροσιστείς μέσα στην ημέρα

Όσο προχωράμε στην καρδιά του καλοκαιριού, τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο καυτή. Ψάχνεις κάτι να σε δροσίσει, αλλά έχεις ήδη πιει καφέ, ice tea, ανθρακούχο νερό, έχεις φάει ακόμα και παγωτό. Αναρωτιέσαι τι ακόμα θα μπορούσες να κάνεις. Εδώ είμαστε εμείς.

Σου έχουμε 5 νόστιμες και πολύ δροσιστικές εναλλακτικές για να κάνεις τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού λίγο πιο υποφερτές και εύγευστες.

1) Παγάκια σαμπάνιας

 

Φτιάχνονται όπως ακριβώς και τα κανονικά.

2) Γρανίτα με γιαούρτι και φράουλες

 

Χρειάζεσαι μόνο φράουλες, γιαούρτι και κάποιο ελαφρύ σε γεύση λικέρ.

3) Παγάκια καρπούζι

 

Οτιδήποτε αφορά σε καρπούζι, από παγάκια μέχρι κρέμα σώματος, είναι το must αυτού του καλοκαιριού και θα το βρεις εύκολα παντού.

4) “Μεθυσμένη” γρανίτα λεμόνι

 

Στίψε λεμόνια και πάγωσε το χυμό είτε μέσα κούπες είτε και σε λεμόνια που τους έχεις αφαιρέσει την ψίχα (για περισσότερο εφέ). Μπορείς να προσθέσεις και ελάχιστο λικέρ, αν το επιθυμείς, για περισσότερη γεύση.

5) Παγάκια από γάλα και μπισκότα

 

Θρυμμάτισε όποια cookies σου αρέσουν στο κάθε κελί μιας παγοθήκης. Πρόσθεσε γάλα στο κάθε κελί μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια. Πάγωσέ τα. Έχεις τα πιο νόστιμα παγάκια όλου του κόσμου, ιδανικά για τον καφέ σου και όπου αλλού θα ήθελες εσύ.