ΣΥΝΤΑΓΗ

Το μυστικό για να κάνεις τραγανό τον μπακαλιάρο

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στα περισσότερα σπίτια της Ελλάδας ετοιμάζεται το ίδιο, κλασικό και αγαπημένο φαγητό. Μπακαλιάρος σκορδαλιά, φυσικά. Το ψάρι έχει την τιμητική του και συνοδεύεται συνήθως από τραγανές τηγανητές πατάτες ή λαχταριστό πουρέ με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Για να θεωρηθεί πετυχημένος όμως ο μπακαλιάρος πρέπει να έχει αφράτη και ταυτόχρονα τραγανή κρούστα- να κάνει αυτό το χαρακτηριστικό ”κρατς” την ώρα που θα τον δαγκώσεις.

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Το μυστικό βρίσκεται στο ψυγείο σου, συγκεκριμένα σε ένα κουτάκι σόδας, ναι αυτής που πίνεις για να χωνέψεις το φαΐ.

Το μόνο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να ετοιμάσεις το κουρκούτι, στο οποίο θα βουτήξεις τον μπακαλιάρο πριν τον τηγανίσεις, με σόδα αντί για νερό, έτσι θα πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς! Φρόντισε μόνο το κουρκούτι να μην είναι πολύ νερουλό ή πολύ πηχτό για καλύψεις σωστά το ψάρι.