ΔΙΑΙΤΑ

Για το πιο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο που έχεις φάει ποτέ χρειάζεσαι 20 λεπτά

Shutterstock

«Το φιλέτο κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μου φαγητό» είπε ποτέ, κανείς. Έχουμε συνδέσει το συγκεκριμένο αθώο πλην ανοστούλικο ψητό με μίζερες καταστάσεις στέρησης.

Πολύ μακριά από την έννοια του ζουμερού κρέατος, το στεγνό φιλέτο κοτόπουλο και μάλιστα στήθος,  μπαίνει δίπλα σε πρασινάδες ή βραστά λαχανικά ή ρύζι και φτιάχνει πιάτα που δεν τα ζηλεύει κανείς. Είναι -στην καλύτερη- σαν φαγητό αεροπλάνου. 

Τι να κάνουν όμως κι αυτοί που προσέχουν τη διατροφή τους και τέσσερις στις επτά ημέρες έχουν φιλέτο κοτόπουλο στο μενού;

Συμπάσχουμε και τασσόμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθειά σας. Γι’ αυτό άλλωστε και το πιάτο της σημερινής μέρας περιλαμβάνει κοτόπουλο ψητό. Όχι όμως ένα συνηθισμένο. Σου έχουμε τη συνταγή για το πιο πλούσιο σε γεύση και αρώματα ψητό κοτόπουλο που έχεις γευτεί (παράλληλα όμως και φιλικό προς τη δίαιτα σου).

Σημείωσε τα πάρα πολύ απλά υλικά και ετοιμάσου να γευτείς ένα αληθινό «λουκούμι». 

Τι θα χρειαστείς:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

1 1/2 κ.σ. βούτυρο (είτε σκέτο, είτε με αρωματικά)

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άπλωσε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι.

2. Άπλωσε το βούτυρο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια τους και στην συνέχεια κάλυψε τα και από τις δύο μεριές με το ξύσμα λεμονιού. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

3. Ψήσε για 20 λεπτά και πριν το σερβίρεις άφησε το να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.

Επιπλέον αρωματικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για έξτρα γεύση:

Θυμάρι

Δεντρολίβανο

Ρίγανη