Βάψιμο αυγών: Τα 6 μυστικά που πρέπει να ξέρεις

Για εγγυημένο αποτέλεσμα ακολούθησε τις συμβουλές μας και θα έχεις ζηλευτά βαμμένα αυγά.

Ήρθε η στιγμή να βάψεις τα πασχαλινά αυγά. Έχεις ετοιμάσει όλα τα σκεύη στην κουζίνα και είσαι έτοιμη. Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία καλό θα ήταν να διαβάσεις τα tips μας για ένα σίγουρο και επιτυχημένο αποτέλεσμα.

1. Αφήνουμε το αυγά εκτός ψυγείου για 2-3 ώρες περίπου, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ρωγμές.

2. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζεις μία πετσέτα και τοποθετείς επάνω τα αυγά. Η πετσέτα θα βοηθήσει ώστε να μη σπάσουν τα αυγά κατά το βρασμό.

3. Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό και προσέχεις να καλύπτει τα αυγά.

3. Μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει ρίχνεις 1 κ.σ ξύδι και χαμηλώνεις τη φωτιά. Δεν τα βγάζεις αμέσως από το νερό. Περιμένεις 20 λεπτά και μετά τα βγάζεις προσεκτικά.

4. Τα αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε μία απορροφητική πετσέτα και ετοιμάζεις τη βαφή.

5. Ακολουθείς τις οδηγίες της βαφής και προσθέτεις μπόλικο ξύδι στο μείγμα ώστε να έχουν ένα λαμπερό χρώμα. Βάζεις και βγάζεις τα αυγά προσεκτικά και τα τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας.

6. Όταν πια είσαι σίγουρη πως έχουν στεγνώσει τα γυαλίζεις με ελαιόλαδο.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ