ΦΑΓΗΤΟ

4 σνακς που θα σε ξυπνήσουν πολύ καλύτερα από τον καφέ

Το μάτι σου δεν ανοίγει αν δεν πιεις καφέ. Δεν μπορείς να περιμένεις να πας στο γραφείο γιατί θα σε πιάσει πονοκέφαλος και θα χαλάσει όλη σου η μέρα. Όμως ο καφές δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στο κόσμο. Και επειδή υπάρχουν κάποια σνακ που μπορούν να σε ξυπνήσουν πολύ καλύτερα από τον καφέ, ίσως ήρθε ο καιρός να τον αντικαταστήσεις.

Ναι,ναι. Υπάρχει δυνατότερο πράγμα από τον καφέ. Δεν το περίμενες, το ξέρω. Είναι δύσκολο να τον ”αποχωριστείς” αλλά δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Εξάλλου ο καφές δεν μας κάνει καλό στην υγεία. Ίσως πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα για τον καφέ που δεν ήξερες και να ξεκινάς την ημέρα σου με κάτι καινούργιο.

Μερικές ιδέες θα σε βοηθήσουν. Διαλέγεις και παίρνεις.

1. Ποπ κορν με μαύρη σοκολάτα

Σου ακούγεται παράξενο αλλά σου αρέσει σαν ιδέα. Τα ποπ κορν σου δίνουν μεγάλη ενέργεια αφού είναι υψηλά σε φυτικές ίνες. Άσε που δεν έχουν πολλές θερμίδες. Καλά, δεν σου λέμε να φας μια κούτα ποπ κορν αλλά κάτι πιο νορμάλ. Ένα μικρό μπολ για παράδειγμα. Αν λιώσεις και λίγη μαύρη σοκολάτα από πάνω, θα το απογειώσεις.

2. Smoothie από σπανάκι

Το ακούσαμε κι αυτό. Ένα smoothie μπορεί να σε ξυπνήσει καλύτερα από τον καφέ. Καλά όχι οποιοδήποτε smoothie αλλά αυτό που φτιάχνεται από σπανάκι. Το σπανάκι είναι γεμάτο σίδηρο και βοηθά στην κυκλοφορία των κόκκινων κυττάρων που σε βοηθούν γίνεις πιο γρήγορη και να συγκεντρωθείς πιο εύκολα.

3. Καρύδια και αμύγδαλα με κομμάτια σοκολάτας

Καιρός να αντικαταστήσεις τα δημητριακά και την βρώμη με κάτι καινούργιο. Καρύδια με κομμάτια σοκολάτας. Πώς σου φαίνεται αυτή η ιδέα; Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, που θα σε βοηθά να διατηρήσεις την ενέργεια σου για όλη την ημέρα. Αν θες βάλε τα σε γιαούρτι για να είναι πιο χορταστικά.

4. Καβουρδισμένα ρεβίθια με μέλι

Τα ρεβίθια έχουν πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος. Οι υδατάνθρακες τονώνουν την ενέργεια, ενώ το λίπος και πρωτεΐνη σταθεροποιούν του σάκχαρο στο αίμα. Είναι μια πεντανόστιμη λιχουδιά και είμαι σίγουρη πως θα την λατρέψεις.