ΓΛΥΚΑ

Συνταγή για νηστίσιμη, σοκολατένια λιχουδιά που φτιάχνεται στο λεπτό

Shutterstock

Σου έχουμε δείξει πώς να φτιάξεις νηστίσιμο υπερσοκολατένιο κέικ, νηστίσιμο smoothie σοκολάτας Σου έχουμε μιλήσει και για πολλά, πολλά ακόμα νηστίσιμα γλυκά και συνταγές που αξίζει να βρίσκονται στην κουζίνα σου αυτές τις ημέρες.

Με άλλα λόγια σου έχουμε αποδείξει ότι -αν θέλεις- γίνεται να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Δηλαδή και απόλαυση και νηστεία.

Και το λέω αυτό γιατί έχω βαρεθεί να βλέπω βλέμματα απογοήτευσης όποτε μπαίνει ο επιθετικός προσδιορισμός «νηστίσιμο» μπροστά από κάποια συνταγή. Καμία σχέση. Είτε αφαιρώντας, είτε αντικαθιστώντας υλικά με άλλα μπορείς να έχεις ένα απολαυστικό γλυκό το οποίο μάλιστα θα είναι και πολύ πιο υγιεινό από την overloaded με βούτυρο, ζάχαρη και αυγά εκδοχή του. Απόδειξη; Τα παρακάτω τρουφάκια αμυγδάλου και καρύδας.

Έπεσα τυχαία πάνω στη συνταγή τους πριν από λίγες ημέρες στο ίντερνετ και τα έφτιαξα σχεδόν επιτόπου (απλώς αγόρασα ινδική καρδύδα που δεν είχα εκείνη τη στιγμή στο σπίτι). Φτιάχνονται με ένα απλό ανακάτεμα των υλικών. Έπειτα πλάθεις σε μπαλάκια, τα βάζεις στο ψυγείο (και τα διατηρείς εκεί) και όποτε σκάει λιγουρίτσα καταναλώνεις. Τόσο απλά, τόσο νόστιμα, τόσο υγιεινά.

Υλικά:    

1 φλ. αμυγδαλόψιχα

1/2 φλ. ινδική καρύδα

1/4 φλ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή σόγιας ή βρώμης)

 2 κ.σ κακάο

 2 κ.σ βούτυρο καρύδας, λιωμένο (ή κάποιο φυτικό έλαιο)

10 χουρμάδες ή άλλο αποξηραμένο φρούτο της αρεσκείας σου (π.χ. βερίκοκα ή δαμάσκηνα), πολτοποιημένους

Έξτρα καρύδα για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύεις. Αν το μείγμα σου φαίνεται πιο αραιό απ’ όσο το θέλεις, προσθέτουμε λίγο τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδα. Πλάθεις σε μπαλάκια και τα περνάς από την τριμμένη καρύδα. Τα διατηρείς ψυγείο.