TIPS

6 tips για να φτιάξεις την καλύτερη φρουτοσαλάτα

Όλες οι εποχές του χρόνου στην Ελλάδα δίνουν πολλές εναλλακτικές σε γεύσεις από φρούτα που μπορείς να δοκιμάσεις, αλλά ειδικά η άνοιξη και το καλοκαίρι αυξάνουν αυτές τις επιλογές κατά πολύ, με φρούτα που μοσχομυρίζουν και είναι γεμάτα χυμούς. Τι πιο λογικό, λοιπόν, από το να φτιάξεις μια ζουμερή φρουτοσαλάτα;

Είναι το καλύτερο επιδόρπιο και το πιο υγιεινό και δε χρειάζεσαι πάνω από 5 λεπτά για να το ετοιμάσεις. Αν, ωστόσο, νομίζεις ότι η καλή φρουτοσαλάτα είναι μια απλή υπόθεση, τότε μάλλον θα πρέπει να δεις τα παρακάτω tips που θα προσδώσουν άλλη χάρη στη δημιουργία σου.

1) Τα φρούτα να είναι της εποχής

Τα φρούτα που είναι εντός εποχής έχουν πάντα καλύτερο άρωμα και περισσότερους χυμούς.

2) Διάλεξε φρούτα στα ίδια επίπεδα ωρίμανσης

Η φρουτοσαλάτα θα γίνει αυτομάτως λιγότερο ελκυστική όταν κάποιες μπουκιές είναι ζουμερές και κάποιες άλλες σκληρές, γι’ αυτό καλό θα είναι να επιλέξεις φρούτα που θα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα ωρίμανσης. Ιδανικά, να είναι ζουμέρα μέσα και ελαφρώς τραγανά απ’ έξω.

3) Ανακάτεψε φρούτα με διαφορετικά χρώματα και υφές

Τα πολλά χρώματα δημιουργούν μια χαρούμενη αίσθηση στο μάτι και σε κάνουν να απολαύσεις τη φρουτοσαλάτα σου με περισσότερη λαχτάρα. Εκτός όμως από την πολυχρωμία, μπορείς να φροντίσεις και για την ποικιλία στην υφή. Κάποια φρούτα είναι τραγανά, άλλα έχουν ινώδη σάρκα (όπως τα ακτινίδια) ή βελούδινη (όπως τα ροδάκινα και τα βερίκοκα).

4) Αφαίρεσε τυχόν στίγματα και σημάδια από την επιφάνεια των φρούτων

Αφενός δεν ξέρεις πώς έχουν δημιουργηθεί κι αφετέρου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκεί όπου υπάρχει μια μικρή κοιλότητα στο φρούτο, να έχει εισχωρήσει κάποιο ζιζάνιο. Επιπλέον ακόμα και στο μάτι είναι αντιαισθητικό να τρως κάτι που έχει σημάδια.

5) Κόψε τα φρούτα σε ομοιόμορφα κομμάτια

Φαντάσου να προσπαθείς να δαγκώσεις μία μπουκιά και κάπου να κολλήσει το πράγμα επειδή το ένα κομμάτι φρούτο είναι πιο μεγάλο από το άλλο. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Εκτός αυτού, έχεις και μια πιο προσεγμένη εικόνα στο μάτι.

6) “Κλείσε” με χυμό εσπεριδοειδών

Ιδανικά, από λεμόνι ή lime. Αφενός γιατί βοηθά τα φρούτα να διατηρήσουν το χρώμα τους για ώρα και να μη γίνουν καφέ κι αφετέρου γιατί ο χυμός αυτός ενισχύει τη γεύση των φρούτων, λειτουργεί σαν το “αλάτι” της φρουτοσαλάτας σου.