HOUSE TWENTY FOUR

Ένα γευστικό challenge για “δυνατούς” ουρανίσκους

24MEDIA

Μουντιάλ και μαγειρική. Ένα «πάντρεμα» γνώσης και γεύσης. Μία ευκαιρία να γνωρίσεις τις κουζίνες άλλων χωρών και να κάνεις νέες προσθήκες στο μαγειρικό σου ρεπερτόριο. Το γευστικό challenge ήταν απλό ως προς την εκτέλεση αλλά δύσκολο ως προς τη λύση του. Χρήστο Χατζηιωάννου δε σε λυπάμαι. Δυσκολεύτηκες αλλά έφαγες καλά. Τίτλος της δοκιμασίας: Μάντεψε τη χώρα (που συμμετέχει στο Μουντιάλ) από τα υλικά που έχουμε βάλει στα σάντουιτς. Γνώστριες του αθλήματος δεν είμαστε αλλά η έμπνευση που μας έδωσαν οι συμμετέχουσες χώρες ήταν αρκετή για να δημιουργήσουμε πιάτα με ιδιαίτερο χαρακτήρα και να κάνουμε γευστικούς συνδυασμούς πέρα από τα συνηθισμένα. Έχουμε και λέμε: Αργεντινή, Ιράν, Σουηδία και Ιαπωνία. Το Ιράν μπορεί να αποκλείστηκε αλλά εμείς είμαστε μεγάλες καρδιές και υποστηρίζουμε τη συμμετοχή, άσε που το Sandwich-E Kalbas είναι και πεντανόστιμο.

24MEDIA

 Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

#1 The Choripán (Chori)

Χώρα προέλευσης: Αργεντινή

24MEDIA

 

24MEDIA

 

Υλικά

Για το Chimichurri

φρέσκος μαϊντανός

ξίδι

λάδι

ρίγανη

σκόρδο

πάπρικα

κόλιανδρος

χυμός lime

μαύρο πιπέρι

λουκάνικο (ιδανικά chorizo αν δεν βρεις, πάρε το κλασικό που βάζουμε στο hot dog)

24MEDIA

 

Για τη salsa Criolla

κρεμμύδι

ντομάτα

κόκκινη πιπεριά

σταρένια ψωμάκια «το Μπέργκερ» Κατσέλης

Εκτέλεση

Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι κόψεις το λουκάνικο σε φέτες και να το τσιγαρίσεις με ελάχιστο λάδι ή και καθόλου αν προτιμάς την πιο healthy εκδοχή του. Ξεκινάς την προετοιμασία για το πικάντικο chimichurri. Κόβεις όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια και αναμειγνύεις τα στερεά και τα υγρά. Μπορείς να το κάνεις όσο καυτερό αντέχεις. Ο μαϊντανός είναι το χαρακτηριστικό αυτού του σάντουιτς. 

24MEDIA

 

Κρεμμύδι, ντομάτα και κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια ώστε να φτιάξεις και την salsa criolla που θα δώσει μία δροσερή γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Η ώρα του στησίματος. Παίρνεις ένα ψωμάκι μπέργκερ Κατσέλης, το ανοίγουμε στη μέση και τοποθετούμε τις παρασκευές. Για αρχή βάζεις το chimichurri, μετά το λουκάνικο και στο τέλος τη salsa.

#2 Sandwich-E Kalbas

Χώρα προέλευσης: Ιράν

24MEDIA

 

24MEDIA

 

Υλικά

μορταδέλα

ντομάτα

πίκλες

βασιλικός

24MEDIA

 

μέντα

μαϊντανός

κρεμμυδάκι χλωρό πράσινο

μεγάλες φέτες «το Τοστ Σταρένιο» Κατσέλης

Εκτέλεση

24MEDIA

 

Θα χρειαστείς κλασικές φέτες ψωμιού για Τοστ. Το σταρένιο Κατσέλης είναι ιδανικό γιατί αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά. Οι μεγάλες φέτες θα βοηθήσουν στο γευστικό αποτέλεσμα αφού θα μπορέσεις να βάλεις πολλά υλικά χωρίς να φεύγουν από τις άκρες.

Κόβεις τα υλικά και τις πίκλες τις αφήνεις σε πιο μεγάλα κομμάτια. Τη μορταδέλα μπορείς να την βάλεις και ολόκληρη.

Κάθε γεύμα συνοδεύεται με ένα πιάτο φρέσκων μυρωδικών όπως βασιλικός, κόλιανδρος, μάραθος, μέντα, πράσινα κρεμμυδάκια και σχινόπρασο, άρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

#3 Smorgas

Χώρα προέλευσης: Σουηδία

24MEDIA

Υλικά

βούτυρο

τυρί του τοστ (ένταμ ή γκούντα)

ραπανάκια

αγγούρι

1 αυγό

μεγάλες φέτες «το Τοστ Σταρένιο» Κατσέλης

24MEDIA

24MEDIA

Εκτέλεση

Αλείφεις τις φέτες του τοστ Κατσέλης με βούτυρο και ξεκινάς την προετοιμασία των υλικών. Βράζεις το αυγό και το αφήνεις να κρυώσεις ώστε όταν το κόψεις σε φέτες να μη διαλυθεί.

Καθαρίζεις το αγγούρι και το κόβεις σε λεπτές φέτες, όπως και τα ραπανάκια. Κόβεις τις φέτες του τυριού σε μικρότερα κομμάτια και είσαι πανέτοιμη για στήσιμο.

24MEDIA

Βάζεις το τυρί και τα λαχανικά και αφήνεις το αυγό για το τέλος. Και μία δεύτερη στρώση τυριού δε θα ήταν άσχημη ιδέα. Αλατοπιπερώνεις και κλείνεις με ένα ακόμα βουτυρωμένο ψωμί του Τοστ.

#4 Tochigi Sandwich

Χώρα προέλευσης: Ιαπωνία

24MEDIA

24MEDIA

 

Υλικά

σαντιγί

μπανάνα

ακτινίδιο

νεκταρίνι

βερίκοκα κομπόστα

μεγάλες φέτες «το Τοστ Σταρένιο» Κατσέλης

24MEDIA

 

Εκτέλεση

24MEDIA

Και μία γλυκιά παρασκευή για να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις την κόρα από τις φέτες του Τοστ Κατσέλης. Θα χρειαστείς τέσσερις φέτες για να το απολαύσεις.

Πλένεις και καθαρίζεις τα φρούτα. Το νεκταρίνι μπορείς να το αφήσεις με τη φλούδα για να υπάρχει μία διαφορετική υφή. Η προετοιμασία είναι πολύ σύντομη αρκεί να έχεις όλα σου τα υλικά συγκεντρωμένα.

Μία στρώση σαντιγί, μία στρώση φρούτα και πάμε πάλι από την αρχή. Μία στρώση σαντιγί, μία στρώση φρούτα. Μία ώρα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο η σαντιγί και καλή απόλαυση.

Η δοκιμή – βαθμολογία

Ο Χρήστος Χατζηιωάννου σήκωσε τα μανίκια  και ετοιμάστηκε για τη δοκιμή. Κατά την προετοιμασία είχε απαγορευτεί η είσοδός του στην κουζίνα του House24 για να μην υπάρξει αλλοίωση του αποτελέσματος. Δοκίμασε και ξαναδοκίμασε.

24MEDIA

 

Πολύ νόστιμα του φάνηκαν αλλά από γεωγραφία τίποτα. Κερδίσαμε κατά κράτος αλλά εκείνος το απόλαυσε. 4-0 αλλά με το στομάχι γεμάτο.

24MEDIA