COCKTAILS

Συνταγή για σπιτική μαργαρίτα βατόμουρο

Η χαρά μας είναι απερίγραπτη γιατί ήρθε επιτέλους η ώρα να βγούμε σε ταράτσες και μπαλκόνια γεμάτα πρασινάδες και ανθισμένες γλάστρες και να πιούμε σπιτικά, δροσερά κοκτέιλς.

Για να ξεκινήσει λοιπόν όπως πρέπει αυτό το τριήμερο το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μια σπιτική μάζωξη με φίλους, να παραγγείλετε φαγητό, να βάλετε μουσική και να απολαύσετε σπιτική μαργαρίτα βατόμουρο!

Υλικά

(για ένα κοκτέιλ)

180 ml χυμό λεμονάδας με γεύση βατόμουρο

60 ml τεκίλα

30 ml λικέρ triple sec

(για μια κανάτα)

6 φλ. παγωμένο χυμό λεμονάδας με γεύση βατόμουρο

2 φλ. τεκίλα, κρύα

1 φλ. λικέρ triple sec, κρύο

Φέτες λεμονιού και φρέσκα βατόμουρα για τη γαρνιτούρα

αλάτι για να περάσεις τα ποτήρια

Εκτέλεση

(για ένα κοκτέιλ)

1. Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα shaker με τριμμένο πάγο και χτύπησέ τα καλά

2. Μούσκεψε λίγο το χείλος του ποτηριού με λεμόνι και ακούμπησέ το σε ένα δίσκο με αλάτι για να κολλήσει

3. Σέρβιρε σε χαμηλό ποτήρι.

(για μια κανάτα)

Φτιάξε παγάκια από χυμό λεμονάδας, ώστε όταν λιώσουν να μην νερώσουν το κοκτέιλ, ρίξε στην κανάτα όλα τα υλικά και τις φέτες λεμονιού με τα βατόμουρα, ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.