ΑΥΓΟ

Σουρωτήρι και άλλα ‘τρικ’ για τέλεια ομελέτα

Το αυγό είναι φετίχ... μην τα ξαναλέμε. Είναι από τις ελάχιστες πρώτες ύλες που μας χαρίζει η φύση που μπορεί να μεταμορφωθεί σε τόσα και τόσα καλούδια. Το μυστικό για δεμένη, γευστική σούπα, ο συνδετικός κρίκος υπέροχης κρέμας ζαχαροπλαστικής, το γευστικό θεμέλιο ενός αφράτου κέικ. Αλλά πριν από όλα, το αυγό τρώγεται και σκέτο. Μια ομελέτα, μια τόσο απλή μαγειρική σύλληψη, που όμως μπορεί να προσφέρει συγκίνηση επιπέδου τριών αστεριών Michelin. 

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρείτε πολλές λαχταριστές ιδέες να διαχειριστείς τα αυγά. Εμάς μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση το κόλπο με το σουρωτήρι. Ένα απλό, καθημερινό σουρωτήρι για ζυμαρικά, μπορεί να γίνει το hack στην πιο αφράτη ομελέτα.

Δες και θα καταλάβεις:

 

Κεντρική φωτογραφία: Eaters Collective στο Unsplash