ΑΥΓΟ

Πώς να βάψεις σωστά τα πασχαλινά αυγά

Αν σου αρέσουν τα αυγά και συνηθίζεις να τα τρως σε κάθε πιθανή εκδοχή η περίοδος του Πάσχα φαντάζομαι είναι κάτι σαν την Disneyland για σένα, γιατί όπου και να κοιτάξεις θα βρεις το αγαπημένο σου φαγητό. Η παράδοση θέλει να τα βάφουμε την Μ. Πέμπτη και οι περισσότερες μαμάδες τηρούν το βάψιμο με φυσικές μεθόδους κατά τις οποίες χρησιμοποιούν ζωμό από λαχανικά ωστόσο για να πετύχεις τα τέλεια πασχαλινά αυγά πρέπει να προσέξεις αρκετά πράγματα.

Αρχικά πρέπει να καταλήξεις πόσο μελάτος ή όχι θέλεις να είναι ο κρόκος ώστε να επιλέξεις το σωστό χρόνο βρασίματος του αυγού και στη συνέχεια να ακολουθήσεις τα tips που μας έδωσε ο σεφ Βασίλης Τζίμας.

#Tip 1

Φροντίζουμε τα αυγά που θα βάψουμε να έχουν θερμοκρασία δωματίου, για αυτό βγάλε τα από το ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες πριν ξεκινήσεις το βάψιμο.

#Tip 2

Πριν τα βουτήξεις στην κατσαρόλα καθάρισέ τα πολύ καλά με ξύδι

#Tip 3

Τα βράζουμε πάντα σε αλατισμένο νερό και σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην σπάσουν.

#Tip 4

Τα βράζουμε λίγα- λίγα, φροντίζουμε δηλαδή να μην τα στριμώξουμε και τοποθετούμε μια στρώση αυγά στην κατσαρόλα.

#Tip 5

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που λέει η βαφή και τα περνάμε με λίγο λάδι ΑΦΟΥ στεγνώσουν πολύ καλά.

Για περισσότερα tips και συνταγές πασχαλινών φαγητών μπες στο tzispot.com