ΑΥΓΟ

Αυγό, μπανάνα και σκόρδο: Εσύ πώς τα καθαρίζεις;

Έχω καλά και κακά νέα. Από πού θέλεις να ξεκινήσω; Ας πούμε τα κακά για να κλείσουμε ευχάριστα. Τα κακά νέα είναι πως τόσα χρόνια ταλαιπωρείσαι και ξοδεύεις χρόνο για να καθαρίσεις αυγά, μπανάνες και σκόρδα. Σου έμαθαν το λάθος τρόπο αλλά εδώ έρχονται τα καλά νέα. Υπάρχει λύση, εύκολη, γρήγορη και έξυπνη.

Θα μπαίνεις στην κουζίνα και μέσα σε πολύ λίγη ώρα θα έχεις τελειώσει με τα καθαρίσματα-προετοιμασίες. Δε θα σε χάνουν οικογένεια και φίλοι για να μαγειρέψεις.

Μπανάνα: Χαζές είναι οι μαϊμούδες που την γυρνούν ανάποδα; Αν δεν ξέρουν αυτές, ποιος ξέρει;

Σκόρδο: Υγιεινό αλλά αφήνει μία χάλια εσάνς στα χέρια. Όχι πια. Παίρνεις το κεφάλι, το πιέζεις με την παλάμη σου και το ρίχνεις σε μία κατσαρόλα. Κουνάς δυνατά και είσαι έτοιμη.

Αυγό: Έμαθες πόση ώρα πρέπει να το βράσεις και ήρθε η στιγμή να το καθαρίσεις. Όχι λίγο-λίγο. Βάζεις παγωμένο νερό μέσα σε ένα σέικερ και μετά τοποθετείς το αυγό. Μιμείσαι μπαργούμαν και το αυγό είναι καθαρό και έτοιμο για αλατάκι, πιπεράκι και μία σταγόνα λάδι.

Bonus η πατάτα: Χαράζεις την πατάτα σε δύο σημεία. Την βράζεις για 15 λεπτά και μετά τη βάζεις σε ένα μπολ με νερό και πάγο για άλλο ένα 10λεπτο. Στρίβεις τις δύο άκρες και η πατάτα καθαρίστηκε.