ΦΑΓΗΤΟ

Αγάπη μόνο: Για το ψητό καλαμπόκι με πάπρικα στο IT

Ποιος να μου το έλεγε ότι θα έφευγα από το ΙΤ και θα συζητούσα για καλαμπόκι. Κι όμως, αυτό ακριβώς έζησα πριν μερικά βράδια.

Έφτασα στο αγαπημένο στέκι του Κολωνακίου το απόγευμα και έπιασα στα χέρια μου τον κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με τις νέες καλοκαιρινές γεύσεις. Πριν από όλα, παρατήρησα τα διατροφικά φίλτρα που καθοδηγούν πανεύκολα την κατάλληλη επιλογή πιάτου (έχει πιάτα για χορτοφάγους, πιάτα με χαμηλή γλουτένη, αντιοξειδωτικά κλπ). Αφού τα μελέτησα, το μάτι μου έπεσε πάνω στο “καλαμπόκι”. Μπορεί να ήμουν στο ΙΤ που είναι γνωστό για τα οικονομικά γκουρμέ πιάτα δια χειρός chef Ηλία Σταυρόπουλου, αλλά γιατί να μη δοκίμαζα και το αγαπημένο καλαμπόκι;

Δικαίωση! Το πιάτο έφτασε και είχε το πιο έξυπνο σερβίρισμα που θα μπορούσε να έχει. Καλαμάκια περνούσαν μέσα από τα μαλακά κομμάτια καλαμποκιού και έτσι δε χρειάστηκε να βάλω χέρι. Η πάπρικα έδινε μοναδική γεύση και το αλάτι ήταν στην ιδανική ποσότητα. Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό, αλλά όποιος αγαπάει το καλαμπόκι ξέρει ότι δεν είναι πάντα γευστικό και κυρίως συχνά είναι τόσο σκληρό που μπορείς να αφήσεις και μέρος της οδοντοστοιχίας σου επάνω του στην προσπάθεια σου να το κατασπαράξεις.

Αυτά για το καλαμπόκι του ΙΤ. Σε άλλα νέα, αν πας (βασικά ΝΑ ΠΑΣ) μη χάσεις με τίποτα το ταρτάρ τόνου αλλά και το παραδοσιακό τραχανότο που πραγματικά εκτινάχθηκε με το κοσμοπολίτικο αυγοτάραχο και το ξύσμα λεμονιού. ΙΤ was delicious!

*IT: Σκουφά 29, Κολωνάκι, 2103635773