ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Ο πιο απλός τρόπος να διαπιστώσεις αν πίνεις αρκετό νερό

Το πόσο απαραίτητο είναι να πίνεις νερό το γνωρίζεις ήδη. Το ότι η συνιστώμενη ποσότητα είναι να πίνεις 8 (τουλάχιστον) ποτήρια νερό την ημέρα επίσης το ξέρεις. Το αν το κάνεις εσύ το ξέρεις. Υπάρχει όμως μια μέθοδος για να καταλάβεις αν πίνεις την επαρκή ποσότητα νερού για τον οργανισμό σου.

Η εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού είναι το άλφα και το ωμέγα τόσο για την ομαλή λειτουργία του και τη διατήρηση της ενέργειάς σου σε σωστά επίπεδα, όσο και για να εκπέμπεις λάμψη και υγεία.

Ίσως να έχεις ακούσει ότι για να τσεκάρεις αν ενυδατώνεσαι επαρκώς μπορείς απλώς να κοιτάξεις το χρώμα των ούρων σου. Αν είναι ανοιχτόχρωμα, σχεδόν διάφανα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αν είναι σκούρα και έχουν έντονη μυρωδιά, τότε, ναι, σου λείπουν βασικές ποσότητες νερού. 

Υπάρχει όμως κι ένας πιο σαφής τρόπος από το να βρίσκεσαι πάνω από μια λεκάνη προσπαθώντας να καταλήξεις τι απόχρωση ούρων έχεις. Παρατηρώντας την αντίδραση του δέρματός σου σε μια κίνηση.

Με τον αντίχειρά και το δείκτη του ενός χεριού, τσίμπησε το δέρμα σου στο κάτω μέρος της άλλης παλάμης. Με αυτή την μικρή, αλλά δυνατή κίνηση, το δέρμα «ασπρίζει». Αν επιστρέψει άμεσα στο αρχικό του χρώμα, είστε επαρκώς ενυδατωμένη. Αν χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα για να επιστρέψει στην αρχική του κοκκινωπή απόχρωση, τότε μάλλον πρέπει να πας στην κουζίνα και να γεμίσεις άλλο ένα ποτήρι νερό.

Πώς όμως μια τόσο απλή κίνηση μπορεί να δώσει τέτοιες πληροφορίες; Σύμφωνα με ειδικούς, η ελαστικότητα του δέρματος και η ικανότητα του να επιστρέφει άμεσα στο αρχικό σχήμα και χρώμα συνδέεται άμεσα με τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού.