ΝΕΡΟ

5 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνεις αρκετό νερό

Δεν ξέρω αν είμαι μόνο εγώ, αλλά το νερό δε μου αρέσει. Βασικά δεν είναι ακριβώς ότι δε μου αρέσει, απλά σπάνια νιώθω την ανάγκη να το πιω, άρα και να το αναζητήσω. Αν νιώσω ότι θέλω να βρέξω το στόμα μου, συνήθως θα πάρω έναν καφέ, σπάνια ένα μπουκάλι νερό.

Έχουν έρθει λοιπόν αρκετές στιγμές που νιώθω πονοκέφαλο, ή δεν ιδρώνω στη γυμναστική (θα σας μιλήσω σε άλλο κείμενο για αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου) και αναρωτιέμαι τι πάει λάθος. Μέχρι που κάποιος από το περιβάλλον μου θα μου φέρει ένα ποτήρι νερό – γιατί με ξέρουν – και όλα θα γίνουν με την ώρα καλύτερα.

Δες τα λίγο κουλά σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον δεν πίνεις όσο νερό θα έπρεπε.

1. Μυρίζει η αναπνοή σου

Στο σάλιο σου υπάρχουν συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηρίων. Αν είσαι αφυδατωμένη, τα επίπεδα του σάλιου σου μειώνονται, άρα και ικανότητα του στόματός σου να εξουδετερώσει τα μικρόβια που προκαλούν την κακοσμία.

2. Νιώθεις μπερδεμένη

Όταν δεν νιώθεις στα καλύτερα σου και ψυχολογικά είσαι κάπως μπερδεμένη, ενώ σαν κατάσταση δηλώνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα, σημαίνει σίγουρα πως πρέπει να αρχίσεις να πίνεις και περισσότερο νερό.

3. Λιγουρεύεσαι ξαφνικά φαγητό

Το συκώτι σου χρειάζεται νερό για να λειτουργεί σωστά. Όταν δεν του το παρέχεις, στέλνει σήμα στον εγκέφαλό σου ότι χρειάζεται καύσιμα.

4. Το δέρμα σου δεν έχει ελαστικότητα

Δοκίμασε να τσιμπήσεις το δέρμα στο πίσω μέρος του χεριού σου – κανονικά, πρέπει να επανέλθει αμέσως στη θέση του. Αν δεν έχει αρκετή υγρασία, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και δεν επανέρχεται αμέσως.

5. Δεν ιδρώνεις

Η ποσότητα των υγρών στο σώμα σου είναι τόσο μικρή που ο οργανισμός σου προσπαθεί να διατηρήσει ό,τι έχει και δεν ιδρώνεις.

Αν σου συμβαίνει κάτι από όλα αυτά, ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ!