ΥΓΕΙΑ

Τόσο καιρό κάθεσαι λάθος στη λεκάνη της τουαλέτας

Ναι, καλά διάβασες. Κάθεσαι λάθος στη λεκάνη της τουαλέτας- όχι δεν σε δουλεύω και ούτε είπα ψέματα απλά για να πατήσεις το link του post. Μεγαλώσαμε σε ένα ψέμα, μεγαλύτερο και από το 'όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις' που μας είχε πει ο Κοέλιο.

Αλλά ας μιλήσουμε σοβαρά τώρα. Η σχέση μας με την τουαλέτα είναι σχέση αγάπης και μίσους γιατί υπάρχουν μέρες που όλα κυλάνε καλά (pun not intended) και μέρες που δυσκολευόμαστε να ξαλαφρώσουμε βρε παιδί μου. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη δυσκοιλιότητα γενικότερα είναι πολύ και σχετίζονται τόσο με τη διατροφή όσο και την ψυχολογία μας, αλλά υπάρχει και ένας άλλος λόγος που τόσο καιρό αγνοούσαμε.

Ο τρόπος που καθόμαστε συνήθως στη λεκάνη (είτε κρατάς το σώμα σου σε ορθή γωνία, είτε ακουμπάς τους αγκώνες σου στα γόνατα) είναι ανθυγιεινός και μπορεί να επηρεάσει την υγεία του εντέρου μας. Όπως αναλύει το Bright Side σε ένα βίντεο, όταν κάθεσαι με όρθια την πλάτη το έντερο σου πιέζεται και δεν ενεργείσαι σωστά, κάτι στη χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και αιμορροΐδες.

Αν όμως σταθείς σε γωνία 35 μοιρών, η οποία είναι πολύ πιο φυσική στάση καθώς συναντάται γενικότερα στο ζωικό βασίλειο, βοηθάς τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Για να πετύχεις αυτή τη θέση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα πόδια σου σε ένα χαμηλό σκαμνάκι ώστε να σηκωθούν λίγο πιο ψηλά. Μια τόσο απλή κίνηση που θα αλλάξει τελείως τη σχέση σου με την τουαλέτα.