TIPS

5 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής σου και την υγεία σου, στους οποίους πιθανότατα δεν έδινες καμία σημασία. Κι όμως ορισμένες καθημερινές σου συνήθειες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσής σου, άρα και το πόσο θα ζήσεις τελικά.

Κι επειδή όσο κι αν μιζεριάζουμε κάποιες φορές, η ζωή ποτέ δεν είναι αρκετή, γιατί να μην ακολουθήσεις τις παρακάτω εύκολες συμβουλές και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι κάνεις ό,τι μπορείς για τον εαυτό σου;

Πιες καφέ

Ορισμένες έρευνες υποστηρίζουν πως η μέτρια κατανάλωση καφέ, μπορεί να καταπολεμήσει τον διαβήτη τύπου 2 και να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας και καρδιακών παθήσεων. Μια έρευνα του Harvard, επίσης, συνδέει τη συχνή κατανάλωση καφέ με μειωμένη πιθανότητα θανάτου.

Φάε περισσότερη φυτική πρωτεΐνη

Σε μια πρόσφατη έρευνα του Harvard, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν μια διατροφή με κατεργασμένα κρεάτα όπως τα λουκάνικα, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν, ενώ εκείνοι που έπαιρναν την απαραίτητη πρωτεΐνη από τα φυτά κινδύνευαν λιγότερο από θανάτους που προέρχονταν από καρδιοπάθειες.

Ενυδατώσου

Εφόσον αποτελούμαστε κατά κύριο λόγο από νερό, το να μένεις ενυδατωμένη βοηθά το σώμα σου να λειτουργεί καλύτερα για περισσότερο καιρό.

Φρόντιζε τα δόντια σου

Οι έρευνες έχουν συνδέσει την κακή στοματική υγιεινή με τη θνησιμότητα, ενώ οι ασθένειες των ούλων, έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο του στόματος, τις καρδιοπάθειες και τον διαβήτη. Το καθημερινό βούρτσισμα, το οδοντικό νήμα και οι επισκέψεις στον οδοντίατρο μπορούν να σεβοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο.

Κάνε σεξ

Οι άνθρωποι που μένουν ενεργοί σεξουαλικά μεγαλώνοντας, συνήθως ζουν περισσότερο, σύμφωνα με την επιστήμη. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια του σεξ, απελευθερώνεται οξυτοκίνη, η ορμόνη της χαράς, μειώνεται το στρες, και η αρτηριακή πίεση, ενώ κοιμάσαι ευκολότερα.