ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Το στοματικό σεξ ευθύνεται για την εξάπλωση λοιμώξεων που δεν θεραπεύονται

Τα πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) σχετικά με τις λοιμώξεις που προκαλούνται από το στοματικό σεξ χωρίς προφυλάξεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τον τρόπο που χειρίζεται τη σεξουαλική του ζωή ο πλανήτης και εφιστούν την προσοχή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρουν τα αποτελέσματα της έρευνας του Οργανισμού, το στοματικό σεξ χωρίς προφυλακτικό είναι πιθανό να οδηγήσει στη μόλυνση από ένα αρκετά εξελιγμένο είδος γονόρροιας που, σε πολλές των περιπτώσεων, είναι αδύνατο να θεραπευτεί κι αυτό γιατί το βακτήριο που προκαλεί τη συγκεκριμένη λοίμωξη έχει αναπτύξει μεγάλη αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Οι επιστήμονες του ΠΟΥ μελέτησαν δείγματα από 77 χώρες του κόσμου και κατέληξαν ότι η αντίσταση της γονόρροιας στα αντιβιοτικά έχει αυξηθεί δραστικά, ενώ η δρ. Teodora Wi ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρξαν περιπτώσεις σε Ιαπωνία, Γαλλία και Ισπανία που η λοίμωξη ήταν αδύνατο να θεραπευτεί.

Η γονόρροια είναι ένα έξυπνο βακτήριο. Κάθε φορά που εισάγουμε μια νέα σειρά αντιβιοτικών για να τη θεραπεύσουμε, το βακτήριο γίνεται ανθεκτικό“, δήλωσε. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο προσβάλλονται από το συγκεκριμένο βακτήριο περίπου 78 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα της λοίμωξης μπορεί να είναι ακόμα και η αγονία.