5 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα για να μην αρρωστήσεις το χειμώνα

Τώρα που έρχεται ο χειμώνας καλό είναι να προσέξεις λίγο περισσότερο την υγεία σου.

Μπορεί να αγαπάμε πολύ το φθινόπωρο, αλλά οι συχνές εναλλαγές του καιρού αυξάνουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε συνάχια και ιώσεις.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτό; Αρχικά να φοράς ζακέτα (κάτι ξέρει η μαμά σου) και να προτιμάς γενικότερα το layering στα ρούχα, για να είσαι πάντα έτοιμη για κάθε θερμοκρασία αλλά και να προσαρμόσεις τη διατροφή σου στην εποχή. Τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να κάνουν δυναμικά την είσοδό τους στα γεύματά σου αλλά και τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου.

#1 Φάε πιο ποιοτικά

Βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στα γεύματά σου, πιες χυμούς και δυναμωτικά smoothies, πρόσθεσε σπόρους τσία στο πρωινό σου, φάε ψάρι και πες ελάττωσε την επεξεργασμένη ζάχαρη. Έτσι θα αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου ενώ παράλληλα θα τον γεμίσεις με βιταμίνες!

#2 Βάλε τα προβιοτικά στη διατροφή σου

Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί που ενισχύουν την υγεία του γαστρεντερικού και ανοσοποιητικού μας συστήματος και τεράστιοι σύμμαχοι απέναντι στις ασθένειες που μας βασανίζουν το χειμώνα. Μάλιστα έρευνα έχει δείξει ότι μειώνουν μέχρι και 40% τις πιθανότητες να κολλήσεις ιώση ή να πάθεις κάποια λοίμωξη στο γαστρεντερικό σύστημα. Μπορείς να τα εντοπίσεις στο γιαούρτι, στο κεφίρ, στο αριάνι.

#3 Φάε φαγητά πλούσια σε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D είναι γνωστή για το σημαντικό της ρόλο στην υγεία των οστών μας καθώς βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό μας. Μάλιστα αρκετοί διατροφολόγοι σημειώνουν ότι ενισχύει την απορρόφηση και άλλων σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων για τον οργανισμό μας, όπως το κάλιο, το σίδηρο και το μαγνήσιο. Όταν, λοιπόν, έχεις καλό απόθεμα βιταμίνης D μπορείς να αντιμετωπίσεις ευκολότερα τις ύπουλες ιώσεις που παρανομεύουν όταν κρυώνει ο καιρός.

#4 Κοιμήσου καλά

Ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου βοηθάει σημαντικά τη σωστή λειτουργία του οργανισμού σου καθώς έτσι μπορεί να ξεκουραστεί και να αναπλάσει τις όποιες μικρό- φθορές έχουν γίνει σε αυτόν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπάθησε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά και να πέφτεις πάντα την ίδια ώρα στο κρεβάτι για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

#5 Πιες νερό

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω όλο το χρόνο, ειδικά όμως το χειμώνα είναι ακόμα πιο σημαντική καθώς έτσι βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες καθώς πλέον δεν ιδρώνεις το ίδιο με το καλοκαίρι.

TAGS:

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ