ΥΓΕΙΑ

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της Echinacea

Δυστυχώς ζούμε στη εποχή της ταχύτητας. Η πίεση της καθημερινότητας μεγάλη και η ξεκούραση  πολυτέλεια. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί και νοιώθεις κουρασμένος. Οι ρυθμοί της ζωής μαζί με τις κακές διατροφικές μας συνήθειες δημιουργούν έναν  συνδυασμό που καταπονεί τον οργανισμό μας. Αν σε αυτή την εξίσωση προσθέσεις και εξωτερικούς παράγοντες όπως ιώσεις , κρύο κλπ  τότε μπορείς να καταλάβεις πόσες επιθέσεις δέχεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Υπάρχει όμως τρόπος να τον θωρακίσεις και να τον προστατέψεις.

Από τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο

Η διατροφή είναι το νούμερο 1 όπλο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να έχεις δύναμη , υγεία και ευεξία. Συνήθως το φαΐ που τρώμε δεν είναι αρκετό να μας δώσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά  οπότε πολλές φορές χρειαζόμαστε κάποια συμπλήρωμα όπως το Eviol echinacea and vitamin c. Η φαρμακευτική εταιρεία GAP δημιούργησε το συγκεκριμένο συμπλήρωμα για να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στην σκληρή καθημερινότητα προστατεύοντάς μας από το κρύωμα , την κούραση και τις ιώσεις.

 

Οι ρυθμοί της ζωής συχνά μας επιβάλλουν κακές διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν καθημερινά τον οργανισμό μας. Αν σε αυτήν την εξίσωση προσθέσεις και εξωτερικούς παράγοντες όπως ιώσεις, κρυώματα κλπ, τότε μπορείς να καταλάβεις πόσες επιθέσεις δέχεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Μια από τις βασικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων διατροφής – ειδικά των φυτικών, φαρμακευτικών συμπληρωμάτων όπως το  της GAP – είναι ακριβώς αυτή: να θωρακίζουν και να στηρίζουν την άμυνα του οργανισμού μας, αναπληρώνοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που για χίλιους δυο λόγους δεν προσλαμβάνουμε από την καθημερινή μας διατροφή.

Για ποιο λόγο να επιλέξω echinacea;

Οι άνθρωποι που έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που αρπάζουν εύκολα κρυολογήματα και αρρωσταίνουν συχνά,  είναι αυτοί που πρέπει να επιλέξουν το συγκεκριμένο συμπλήρωμα. Η echinacea είναι ένα φυτό με φαρμακευτικές ιδιότητες όπως επιτάχυνση ανάρρωσης από κρυολογήματα και γρίπη, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και προστατεύει το δέρμα. Η εταιρεία GAP συνδύασε τα ευεργετικά χαρακτηριστικά της echinacea με την βιταμίνη c και δημιούργησε ένα φυτικό προϊόν για την στήριξη της άμυνας του οργανισμού.

Κάθε πότε να λαμβάνω το συμπλήρωμα;

Το πρωί που ξυπνάς είναι ιδανική στιγμή να πάρεις το συμπλήρωμα echinacea με την βιταμίνη c. Καλό θα είναι να το πάρεις μισή ώρα πριν φας πρωινό ώστε να έχεις άμεση απορρόφηση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σαφώς και τα συμπληρώματα δεν είναι για χόρταση. Έχουν ένα συγκεκριμένο κύκλο. Το ιδανικό διάστημα για να παίρνεις το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι περίπου 8 εβδομάδες. Συνήθως το λαμβάνουνε τους κρύους μήνες του χειμώνα όπου οι ιώσεις και τα κρυολογήματα είναι πιο συχνά.

Θα δω αμέσως αποτελέσματα;

κάθε συμπλήρωμα δεν έχει αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα. Λειτουργεί συσσωρευτικά. Με την ημερήσια λήψη γεμίζεις τον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να προστατευτεί από  τους ιούς. Με αυτό τον τρόπο μετά από λίγες εβδομάδες θα καταλάβεις ότι πλέον το κρυολόγημα δεν θα σου είναι μια δυσάρεστη συχνή συνήθεια αλλά κάτι που θα συμβαίνει πολύ σπάνια. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα συμπληρώματα όπως η Εviol με echinacea και βιταμίνη c  δεν είναι φάρμακα με χημικές ουσίες που σε γιατρεύουν από την μια μέρα στην άλλη. Θέλουν χρόνο για να θωρακίσουν τον οργανισμό. Τα ευεργετικά όμως αποτελέσματα δεν εξαφανίζονται μετά την χρήση τους αλλά η δράση τους παραμένει για πολύ καιρό.

Υπάρχουν παρενέργειες

Η echinacea θεωρείται ως ένα από τα ασφαλέστερα φαρμακευτικά φυτά με λίγες αναφερόμενες παρενέργειες. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ότι λιγότερο από 100 σοβαρές παρενέργειες έχουν αναφερθεί για πάνω από 10 εκατομμύρια κύκλους θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς ελεύθερα να ξεκινήσεις την λήψη εκτός μόνο αν είσαι αλλεργικός, πράγμα πολύ σπάνιο.