ΝΤΟΥΣ

Γιατί δεν πρέπει να κάνεις κάθε μέρα μπάνιο

Ξέρω, κάνει ζέστη, ο κόσμος, η ατμόσφαιρα, το γραφείο τα ΜΜΜ μυρίζουν άσχημα, αλλά δε φταις εσύ. Σίγουρα αυτό το θέμα δεν στοχεύει στο να βγαίνεις έξω άπλυτη, αλλά οφείλω να σου μεταφέρω ότι οι επιστήμονες λένε πως το καθημερινό μπάνιο δεν είναι καλό, φίλη αναγνώστρια. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και είσαι εντάξει. Αν απλά ζεσταίνεσαι πολύ, ρίξε σκέτο νεράκι.

Σου έχω και 2 βασικούς λόγους για να μην τρίβεσαι και πλένεσαι όλη την ώρα.

1. Ξηραίνει το δέρμα σου

Το καθημερινό ντους, τα σαπούνια και τα απολεπιστικά, μπορούν να κάνουν το δέρμα σου να δείχνει και να είναι ξηρό. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το νερό εξατμίζεται από το σώμα σου, απομακρύνει πολλή από την υγρασία του. Οι δερματολόγοι λένε ότι όσο περισσότερο πλένεσαι, ειδικά κάτω από το ζεστό νερό, τόσο πιο στεγνό μπορεί να γίνει το δέρμα σου, καθώς απομακρύνεις ουσιαστικά όλα τα φυσικά έλαια που χρειάζεται για να παραμείνει ενυδατωμένο.

2. Καταστρέφεις τα μαλλιά σου

Όταν πλένεις πολύ συχνά τα μαλλιά σου, το τριχωτό της κεφαλής σου, κάνει υπερπαραγωγή ελαίων, προκειμένου να αντικαταστήσει αυτό που διώχνεις με κάθε λούσιμο. Έτσι θα δείχνουν περισσότερο λιπαρά και θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.