ΝΤΟΥΣ

3 λάθη που κάνεις όταν πλένεσαι

Το μπάνιο το αντιμετωπίζουμε σαν ιεροτελεστία. Είναι μια από τις στιγμές της καθημερινότητας που δείχνουμε στον εαυτό μας τη σημασία και τη φροντίδα που του αξίζει, χωρίς να μας ενοχλεί τίποτα και κανένας. Αν ανάψεις και κανένα κεράκι, βάλεις και λίγη μουσική, χαμηλώσεις και το φως, θα δεις τι ωραία που μπορείς να περάσεις με αυτή την διαδικασία ρουτίνας μεν, κάθαρσης εσωτερικής και εξωτερικής δε.

Γιατί, λοιπόν, να κάνεις λάθη σε κάτι που θα έπρεπε να αναδεικνύει τον καλύτερό σου εαυτό; Ακολουθούν τρία από τα σημαντικότερα, ώστε να γίνει το μπάνιο σου, το τελετουργικό που του αρμόζει.

1. Κάνεις ντους πολύ συχνά

Το να μπαίνεις δύο ή τρεις φορές την ημέρα για ντους μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να κάνει την επιδερμίδα σου ξηρή. Ο λόγος; Τα φυσικά έλαια του σώματός σου απομακρύνονται, όπως επίσης και η υγρασία του. Αν δεν γυμνάζεσαι και δεν ιδρώνεις φοβερά, οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένεσαι 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Αν βέβαια το να μην κάνεις ντους σου ακούγεται αδιανόητο, σκέψου να μειώσεις απλά τον χρόνο που περνάς κάτω από το νερό.

2. Αφήνεις το σφουγγάρι σου στο μπάνιο

Παρόλο που το να αφήνεις το σφουγγάρι σου στο μπάνιο ακούγεται απόλυτα λογικό, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην το κάνεις, αφού το ζεστό και γεμάτο ατμούς δωμάτιο, είναι ιδανικό και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Το να χρησιμοποιείς για καθαρισμό, ένα αντικείμενο εξαιρετικά επιρρεπές στα μικρόβια, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

3. Κάνεις μπάνιο με πολύ καυτό νερό

Μπορεί να νιώθεις τέλεια όταν κάθεσαι κάτω από το καυτό νερό, αλλά η επιδερμίδα σου δεν περνάει το ίδιο καλά. Το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους, απομακρύνει τα φυσικά έλαια και την απαραίτητη υγρασία από το δέρμα σου. Η ιδανική θερμοκρασία για τα ντους σου είναι αυτή που έχει το νερό μιας θερμαινόμενης πισίνας. Μάλλον προς το χλιαρό μας βλέπω.