ΝΕΡΟ

4 ασυνήθιστοι λόγοι που σε κάνουν να διψάς συνέχεια

123rf

Δεν έφαγες σαρδέλες, κι όμως μια πελώρια λαχτάρα για νερό την έχεις. Ξυπνάς μέσα στον ύπνο σου και τρέχεις στη βρύση. Πίνεις και ξαναπίνεις μέσα στη μέρα, δεν το χορταίνεις εύκολα. Πιο δίπλα, η συνάδελφος με το ζόρι πίνει μισό μπουκάλι νερό. Κακώς, να της πεις να πίνει περισσότερο. Τα 6-8 ποτήρια νερό είναι απολύτως απαραίτητα. Ωστόσο εσύ, γιατί πίνεις τόσο πολύ, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί το θες;

Οι λόγοι που καταναλώνεις χωρίς την παραμικρή προσπάθεια πάνω από 10 ποτήρια νερό την ημέρα είναι οι παρακάτω:

Γυμνάζεσαι το πρωί

Γυμνάζεσαι άρα κινείσαι, άρα ιδρώνεις, άρα χάνεις υγρά, άρα διψάς. Ειδικά αν όλα αυτά συμβαίνουν το πρωί, η ανάγκη σου για περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι απόλυτα φυσιολογική.

Τρως πολύ αλάτι

Ναι, μπορεί να μην είναι σαρδέλες, αλλά παραπάνω αλάτι στο φαΐ, κάτι αλμυρό που μόλις κατανάλωσες. Πίτσα, πατατάκια, αλατισμένο τυρί, όπως είναι η φέτα. Το αλάτι έχει την τάση να αφυδατώνει τα κύτταρα, γεγονός που αυξάνει την ανάγκη για νερό στον οργανισμό σου. Μια καλή ιδέα είναι να ελαττώσεις λίγο το αλατάκι, το οποίο εκτός των άλλων προκαλεί και κατακράτηση.

Έχεις ξηροστομία

Όταν το στόμα κι ο λαιμός σου είναι ξηρά, όταν νιώθεις πως το σάλιο σου στερεύει, τότε ίσως αντιμετωπίζεις ξηροστομία. Μια κατάσταση που προκαλείται είτε σε περιπτώσεις μεγάλης νευρικότητας και άγχους, είτε ανεξάρτητα από αυτές. Ένας από τους κλινικούς λόγους της ξηροστομίας είναι η λήψη φαρμάκων και οι παρενέργειές τους.

Έχεις (παρα)κάτσει στον ήλιο

Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνήθως το καλοκαίρι, που ηθελημένα ή άθελά σου βρίσκεσαι κάτω από τον ήλιο για ώρες. Η αφυδάτωση είναι πολύ εύκολο να συμβεί όταν δεν πίνεις συχνά νερό ή δεν τρως φρούτα. Και κάπως έτσι, όταν γυρνάς στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κατεβάσεις ένα μπουκάλι δροσερό νερό μονορούφι.