ΥΓΕΙΑ

Κάνει κρύο; 3 περίεργες αντιδράσεις που προκαλεί στο σώμα σου η πτώση της θερμοκρασίας

Μπορεί εσύ να επενδύεις στο layering για να παραμείνεις ζεστή- και κομψή, μην ξεχνιόμαστε- αλλά το κρύο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και όλα όσα χαρακτηρίζουν τον καιρό του φθινοπώρου και του χειμώνα επιδρούν στο σώμα σου, όχι μόνο σε επίπεδο ανατριχίλας, τουρτουρίσματος και γενικότερης αίσθησης της ψύχρας, αλλά και με πιο έμμεσους τρόπους. Που δεν είναι μόνο δυσάρεστοι.

Περισσότερη διάθεση για σεξ

Μην γουρλώνεις τα μάτια από απορία, υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό που μόλις διάβασες. Ένας από τους τρόπους που ο κρύος καιρός μπορεί να σε ευνοήσει είναι το γεγονός ότι η πτώση της θερμοκρασίας λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την ερωτική. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι πως τους πιο κρύους μήνες του χρόνου παρατηρείται αύξηση της τεστοστερόνης στον ανθρώπινο οργανισμό (σύμφωνα με τις στατιστικές,το φθινόπωρο είναι η πιο γόνιμη περίοδος για το ανθρώπινο είδους με κορύφωση τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο). Ο δεύτερος είναι πως λόγω κάποιων εσωτερικών αλλαγών στο σώμα μας εξαιτίας της μετάβασης από το καλοκαίρι στο χειμώνα, ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, αυξάνει. Εντάξει τα αρσενικά καλά πάνε, θα μου πεις, εσύ πού είσαι σ’ όλα αυτό; Το κρύο καιρός για δύο που λένε, ευνοεί το χουχούλιασμα και τις αγκαλίτσες κάτω από τα σκεπάσματα (σε αντίθεση με την καλοκαιρινή ζέστη που συχνά αποτρέπει τις πολλές σωματικές επαφές). Και για να μην ξεχνιόμαστε, ειδικά στην περίπτωσή σου, έχει αποδειχθεί πως όταν κάνεις σεξ μόνο με τις κάλτσες σου- και άρα τα πόδια σου είναι ζεστά- φτάνεις σε οργασμό πιο εύκολα.

Συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Ίσως το έχεις συζητήσει ήδη με φίλες σου σε στιλ «ρε κορίτσια, πηγαίνετε κι εσείς πιο συχνά για τσίσα όταν κάνει κρύο;». Ναι, αυτή η αντίδραση δεν είναι τόσο ευχάριστη όσο η προηγούμενη, αλλα συμβαίνει κι εξηγείται. Η ήπια μορφή ψυχρής διούρησης λοιπόν, είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται στο κρύο και στην αντίδραση του σώματος να διοχετεύει αίμα στο κέντρο του κι όχι τόσο περιφερειακά (εξ ου και τα κρύα άκρα), προκειμένου να κρατήσει ζεστά τα ζωτικά του όργανα. Αυτή η διαδικασία αυξάνει τη ροή και την πίεση του αίματος και συνεπώς ο οργανισμός πρέπει να απαλλαγεί κάπως πιο άμεσα από την περίσσεια υγρού στο σώμα.

Ύπνος βαρύς (#διπλής)

Όταν κάνει ψύχρα, συχνά ο ύπνος από νωρίς είναι ό,τι πιο δελεαστικό μπορείς να σκεφτείς κατά την επιστροφή σου στο σπίτι. Σίγουρα θέλουμε να κοιμόμαστε πιο πολύ όταν κάνει κρύο, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη «παρενέργεια» που ίσως παρατηρείς. Μήπως δεν κοιμάσαι τόσο ανάλαφρα, όπως το καλοκαίρι; Συμβαίνει. Γι’ αυτή την αντίδραση δεν φταίει ακριβώς το κρύο, αλλά η ποιότητα του αέρα, δηλαδή το πόσο ξηρός ή υγρός είναι. Η ζέστη και η υγρασία μέσα στο δωμάτιο κάνουν την ατμόσφαιρα βαριά και συχνά αρκετά δυσάρεστη, ειδικά τις μέρες με βροχή. Οι παρενέργειες του υγρού καιρού περιλαμβάνου δυσφορία, ξερόβηχα, πόνο στις αρθρώσεις και άλλα πολλά.  Η λύση είναι μία και γνωστή, λέγεται αφυγραντήρας. Επίσης φρόντιζε ώστε το υπνοδωμάτιο να αερίζεται σωστά μέσα στη μέρα.