ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

4 λόγοι που σε τσιμπάνε τα κουνούπια περισσότερο από τους άλλους

Δεν τολμάς να εμφανιστείς σε κήπους, παραλίες, ταράτσες και πλατείες αν δεν έχει εξοπλιστεί με αντικουνουπικά σπρέι και κρέμα για τσιμπήματα. Είσαι μονίμως με κόκκινα σημάδια στα πόδια και όλοι σε θέλουν στην παρέα γιατί τραβάς όλα τα κουνούπια πάνω σου και γλιτώνουν εκείνοι. Ζωή είναι αυτή;; Όχι δεν είναι.

Τι φταίει όμως και όλα τα κουνούπια έρχονται πάνω σου; Είσαι γλυκοαίματη, όπως έλεγε η μαμά σου η υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Από τι επηρεάζεται η ”επίσκεψη”.

1. Από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεις μες στην μέρα. Όσο περισσότερο παράγεις τόσο περισσότερο προσελκύεις τα ενοχλητικά έντομα.

2. Αν έχεις υψηλή θερμοκρασία σώματος αυξάνεις τις πιθανότητες να σε τσιμπήσει κουνούπι. Αν τρέχεις δηλαδή στην εξοχή καλό είναι να έχεις ψεκαστεί πρώτα με ένα αντικουνουπικό.

3. Η ομάδα αίματος στην οποία ανήκεις επίσης παίζει ρόλο, αυτό έδειξε έρευνα που έγινε το 2004, η οποία έδειξε ότι άτομα που έχουν Ο ομάδα αίματος είναι πιο πιθανό να δεχτούν τσίμπημα από αυτούς που έχουν Α.

4. Η σύνθεση της επιδερμίδας σου επηρεάζει επίσης το αν θα σε τσιμπήσουν ή όχι τα κουνούπια- η χλωρίδα δηλαδή των μικροβίων που ζει στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας, η οποία μπορεί να φανεί ελκυστική στα κουνούπια.