ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει να αποφεύγεις τα φιλιά την ώρα του σεξ

Άλλη μία ανατροπή που χρωστάμε στην φιλοπεριέργεια της επιστημονικής κοινότητας ήρθε ν' αλλάξει το attitude που αυθόρμητα υιοθετούμε οι περισσότερες από μας με το που ακούσουμε τη μύτη του καλού μας να τρέχει ή εκείνο το βηχαλάκι να του γδέρνει το λαιμό. "ΦΥΓΕ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗ ΜΕ ΦΙΛΑΣ ΘΑ ΜΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ" είναι η συνήθης ψύχραιμη (#ουτεκαν) αντίδραση που προσομοιάζει σε αιφνίδιο κρούσμα λέπρας λίγο πριν περάσει με τη βάρκα την όχθη για Σπιναλόγκα.

Πριν τον κατηγορήσεις για το οτιδήποτε, ρίξε ένα βλέφαρο στην παρακάτω έρευνα επιστημόνων από την Ολλανδία, οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα παθιασμένα, ερωτικά φιλιά, αυτά τα απ’ όλα με γλώσσα είναι ο καλύτερος μηχανισμός άμυνας για το ανοσοποιητικό σου. Κοινώς, όχι μόνο δεν κολλάς, αλλά προστατεύεσαι.

Πώς κατέληξαν σ’ αυτό το υπέροχο συμπέρασμα οι επιστήμονες;

21 ζευγάρια κλήθηκαν ν’ απαντήσουν στις ερωτήσεις “πότε φιληθήκατε για τελευταία φορά με το σύντροφό σας ” και “πόσο συχνά φιλιέστε στο στόμα με γλώσσα”; Εκ του αποτελέσματος βγήκε πως εκείνοι που του δίνουν και καταλαβαίνει- περισσότερες από 9 φορές την ημέρα- ανταλλάσσουν μέσω του σάλιου βακτήρια τα οποία ενσωματώνονται ως αμυντικοί μηχανισμοί κι ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό καλύτερα κι από εχινάκεια.

Επίσης η ίδια έρευνα μας πληροφορεί πως σε κάθε υγρό φιλί των 10 δευτερολέπτων μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο πάνω από 80 εκατομμύρια τερπνά κι ωφέλιμα βακτήρια.

Μαζί λοιπόν με τις βιταμίνες, τις πορτοκαλάδες κι όλα τα υπόλοιπα μέσα πρόληψης της γρίπης, βάλε στο πρόγραμμα και 5-10 ζουμερά φιλιά προς τον καλό σου. Είναι πάνω απ’ όλα, ζήτημα υγείας.