ΥΓΕΙΑ

Τα 6 οφέλη του να κοιμάσαι γυμνή

Θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που πετάει τα ρούχα του πριν κοιμηθεί. Η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι το κάνει επειδή έτσι νιώθει μεγαλύτερη άνεση και άλλοι επειδή χαλαρώνουν περισσότερο έτσι. Εκτός όμως της προσωπικής προτίμησης, η επιστήμη σου δίνει έξτρα λόγους για να σε πείσει, ότι το να πέφτεις για ύπνο έτσι όπως σε γέννησε η μάνα σου, θα σου κάνει καλό συνολικά.

 

Ποιοτικός ύπνος

Η θερμοκρασία του σώματος ρυθμίζεται καλύτερα όταν κοιμάσαι γυμνή. Όταν νιώθεις να ζεσταίνεσαι πολύ, μειώνεται η παραγωγή της μελατονίνης, η ορμόνη στην οποία οφείλεις τον εύρυθμο ύπνο σου. Και ξυπνάς το πρωί με μειωμένη όρεξη, ενέργεια και ικανότητα συγκέντρωσης.

Καλό δέρμα

Ο δερματολόγος σου στο λέει συνέχεια. Αν δεν ενυδατώνεσαι και δεν κοιμάσαι καλά, μην περιμένεις θαύματα. Βάλε και έναν αφυγραντήρα στο δωμάτιο και βγάλε τα ρούχα σου.

Υγιής ευαίσθητη περιοχή

Αν και δεν συμφωνούν όλοι οι γυναικολόγοι σε αυτό, αρκετοί υποστηρίζουν ότι μειώνεται το ρίσκο για μυκητίαση, που συνήθως προκαλούν τα εσώρουχα που είναι πολύ στενά ή από συνθετικό ύφασμα.

Διάβασε κι αυτό: οι 3 «αθώες» συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά τον ύπνο σου

Βελτιωμένη σχέση

Σύμφωνα με έρευνα του 2014, το 58% των ανθρώπων που κοιμούνταν γυμνοί, ήταν πιο χαρούμενοι στη σχέση τους, συγκριτικά με εκείνους που φορούσαν ρούχα ύπνου. Μπορούμε να σκεφτούμε ένα αίτιο.

Μείωση του άγχους

Έχει αποδειχθεί ότι όταν κοιμόμαστε γυμνοί με το σύντροφό μας, αυξάνεται η ωκυτοκίνη, η ορμόνη που μειώνει το άγχος και αυξάνει τα επίπεδα χαράς. Λειτουργεί καλύτερα όταν αγαπάς το σύντροφο σου, ε;

Βελτίωση της αυτοεικόνας σου

Είναι προφανές ότι αυτό σε βοηθά με το να εξοικειωθείς με το σώμα σου, να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και να νιώσεις πιο άνετα και με το πώς σε βλέπει ο σύντροφός σου.